Oude auto verzekeren

Oudere auto’s, de Nederlandse wegen zitten er vol mee. De gemiddelde autoleeftijd is dan ook 11,1 jaar. Ben je op zoek naar een autoverzekering voor je oudere auto? Wij helpen je die te vinden met enkele handige tips.

Wil je een oude auto verzekeren? Betaal dan niet te veel! Vergelijk direct alle autoverzekeringen op premie en voorwaarden en sluit af. Dat bespaart je een hoop geld. Autoverzekering vergelijken >>

Autoverzekering oude auto - Kijk naar de dagwaarde

De leeftijd van je auto is van invloed op de dekking. Er bestaan drie soorten dekkingen: de WA autoverzekering, de WA beperkt casco verzekering en de all risk verzekering. In de tabel hieronder zie je welke verzekering welke schade dekt.

WA Beperkt casco All risk
Schade aan anderen
Brand-/stormschade
Diefstal/inbraak
Schade door aanrijding met wild
Ruitschade
Schade door slippen en botsen
Vandalisme
Stootschade
Schade door omslaan
Schade door overstroming
Schade door van de weg of te water raken

 
Over het algemeen loont het financieel niet om auto’s ouder dan tien jaar met een lage dagwaarde uitgebreid te verzekeren. Je betaalt dan een hoge premie, terwijl de vergoeding niet zo hoog is in geval van total loss. Ténzij je hebt geleend voor de auto en de lening nog niet is afbetaald. Rijd je hem total loss met alleen een WA verzekering, dan blijf je de komende tijd nog aflossen op de lening terwijl je geen auto meer hebt. Met een uitgebreidere dekking voorkom je dit.

Kijk ook naar je financiële situatie. Heb je genoeg geld achter de hand om een schade zelf te betalen of in het ergste geval een andere auto te kopen? Zo niet, dan is het verstandiger je auto uitgebreider dan WA te verzekeren zodat je niet diep in je zakken hoeft te graven om je auto te repareren.

Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij jezelf; ben je gehecht aan je auto of wil je graag een gelijkwaardige auto kunnen kopen in het geval van diefstal? Voel je dan vrij om een uitgebreidere dekking te kiezen die deze zaken vergoedt. Let op dat sommige verzekeraars niet alle auto’s accepteren voor een all risk dekking vanaf een bepaalde leeftijd.

Oude auto verzekeren - oldtimer

Een oldtimer is natuurlijk niet zomaar een oude auto. Sommige verzekeraars hebben dan ook een speciale oldtimerverzekering.

Het voordeel van zo’n oldtimer verzekering is dat er rekening wordt gehouden met het specifieke gebruik van een oldtimer. Vaak rijd je als oldtimerbezitter maar een paar keer in de zomermaanden. Daarom is het aantal kilometers per jaar laag en de kans op schade relatief kleiner.

Dit houdt wel in dat er maar een maximaal aantal kilometers met de oldtimer gereden mag worden. Rijd je dus vaak met je oldtimer, dan is een oldtimerverzekering misschien niet handig voor je.

Ben je op zoek naar een goedkope verzekering voor je oldtimer? Het Service Team van Geld.nl helpt je graag een passende verzekering te vinden. Zij vergelijken verschillende autoverzekeringen voor je oldtimer. Bel 040 - 751 39 68 of mail naar service@geld.nl.

Betaal niet te veel voor je autoverzekering oude auto!Vergelijk daarom alle autoverzekeringen en vind snel de goedkoopste die bij jouw oudere auto past. Sluit af en bespaar! Autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Oude auto verzekeren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl