Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Overname door Achmea ongelooflijke stap van Independer.nl

Vergelijkingssite Independer.nl kondigt vandaag een strategische alliantie aan met verzekeraar Achmea. De verzekeraar krijgt een belang van maar liefst 77 procent in de financiële website. “Een totaal onbegrijpelijke stap”, vindt Paul Huibers van de financiële vergelijkingssite  Geld.nl. “Hoe kun je als verzekeringsvergelijker nog onafhankelijk zijn als je grootste eigenaar zelf een grote verzekeraar is?”

Indenpender.nl en Achmea schrijven in een gezamenlijk persbericht dat ze er door de nieuwe samenwerking voor willen zorgen dat consumenten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen. “Dat klinkt mooi, maar is natuurlijk een wassen neus”, zegt Huibers. “Dat de grootste eigenaar van Independer.nl nu een verzekeraar is doet grote vraagtekens zetten bij de onafhankelijkheid. Independer.nl claimt een commissie in te stellen om de onafhankelijkheid te waarborgen, theoretisch een mooi verhaal maar ik ben heel benieuwd naar de praktische invulling hiervan” aldus Huibers. “Met Achmea als grootste aandeelhouder laat het zich raden welke krachten er zullen gaan werken. Je neemt geen partij over om onderaan in de vergelijking te staan.”

Kritisch
Huibers is dan ook erg kritisch over de stap van Independer.nl. “Juist als financiële vergelijkingssite heb je een verplichting ten opzichte van de consument om je onafhankelijkheid te bewaken. Alleen zo kun je de consument een objectief en betrouwbaar advies blijven bieden. Ik heb dus grote vraagtekens bij deze stap van Independer.nl.”

Betaal jij ook nog altijd onnodig veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk alle autoverzekeringen en zie of ook jij elke maand flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Overname door Achmea ongelooflijke stap van Independer.nl"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert