Item Tros Radar over vergelijkingssites eenzijdig en ongenuanceerd

Tros Radar had afgelopen maandag in haar uitzending een item over de objectiviteit en transparantie van vergelijkingssites. Hierin werd onder meer gesteld dat je als consument altijd meerdere vergelijkingssites met elkaar moet vergelijken. Ook werd gezegd dat deze sites niet altijd helder zijn over hun verdienmodel en de manier waarop vergelijkingen tot stand komen. Opvallend is dat in deze uitzending geen enkele vergelijker aan het woord is gekomen, waardoor het item erg eenzijdig was. Als één van de grootste financiële vergelijkingssites van Nederland hebben wij bij Geld.nl transparantie en objectiviteit juist hoog in het vaandel staan. In dit artikel lichten wij toe hoe jij dit als consument kunt merken in onze vergelijkingen.

Transparantie

Elke financiële vergelijkingssite die als intermediair optreedt valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM heeft enkele richtlijnen opgesteld waar deze sites zich aan moeten houden. Zo is elke vergelijker verplicht transparante informatie te geven over hoe de  vergelijkingen tot stand komen en hoe de site hieraan verdient. 

Bij Geld.nl doen wij dit door bij onze vergelijkingen een link te plaatsen genaamd ‘Hoe wij vergelijken’. Als je hierop klikt, krijg je informatie over hoe de vergelijking tot stand komt en hoe wij ons geld verdienen. 

Mede door deze transparante informatie en de compleetheid van onze vergelijkingen is Geld.nl door de NMa (tegenwoordig Autoriteit Consument en Markt) ook beoordeeld als beste financiële vergelijkingssite.

Verdienmodel Geld.nl

Het maken van vergelijkingen is bij ons geheel gratis. Geld.nl ontvangt uitsluitend een beloning van een aanbieder (provisie of een vaste vergoeding) als je een product via Geld.nl hebt afgesloten of doorklikt naar de website van de aanbieder. De hoogte van de vergoeding kan verschillen per product en per aanbieder.

Dit betekent echter niet dat wij in onze vergelijkingen alleen aanbieders tonen waarmee wij een afspraak hebben. Wij tonen in onze vergelijkingen alle aanbieders waarvan wij over voldoende informatie beschikken om deze te kunnen meenemen.  Wij streven er op die manier naar om alle mogelijke aanbieders te tonen zodat jij als consument een compleet aanbod krijgt om uit te kiezen.

Volledigheid vergelijkingen

Geld.nl is een zelfstandige onderneming. Als één van de weinige grote vergelijkingssites worden wij niet gefinancierd door een verzekeraar. Daarom zijn wij volledig onafhankelijk. Dat zie je ook terug in onze vergelijkingen. Wij streven ernaar alle aanbieders en producten op te nemen in het productoverzicht. Het kan voorkomen dat een product niet opgenomen wordt in de vergelijking. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • De gegevens van het product worden door de aanbieder van het product niet ter beschikking gesteld.
  • Het product bestaat nog wel, maar wordt niet meer aangeboden. In dit geval wordt dit product ook niet opgenomen in de vergelijking.

Jij beslist!

Anders dan enkele andere sites tonen wij geen top 3. Wij geven je direct alle resultaten gesorteerd van de laagste naar de hoogste premie op basis van de door jou ingegeven wensen en gegevens. Door een aantal verzekeringen te selecteren die jou interessant lijken, kun je deze uitgebreid met elkaar vergelijken op basis van voorwaarden. Wij helpen je dus met vergelijken, maar je kiest uiteindelijk zelf welke verzekering voor jou het beste is. Dat willen wij niet voor jou bepalen en daarom tonen wij in de vergelijkingen ook geen top 3 of iets dergelijks, zoals veel andere vergelijkers wel doen. Wij geloven namelijk dat jij als kritische consument het best zelf kunt bepalen welke verzekering voor jou geschikt is. Onze rol daarin is dat we je helpen kiezen door duidelijke en transparante informatie te geven over het product.

Prijsverschillen

Tros Radar merkte in haar uitzending ook op dat sommige verzekeringen bij verschillende vergelijkers met een andere premie staan vermeld. Deze prijsverschillen ontstaan doordat vergelijkingssites afspraken kunnen maken met verzekeraars over de premie. Ook Geld.nl maakt zulke afspraken. Omdat wij een grote groep verzekerden vertegenwoordigen kunnen wij met verzekeraars onderhandelen over de premie. Hierdoor kunnen wij korting bedingen. Deze korting geven we terug aan jou als klant, waardoor dezelfde verzekering bij ons soms goedkoper is dan bij andere vergelijkingssites en de aanbieder zelf.

Nog geen reacties op "Item Tros Radar over vergelijkingssites eenzijdig en ongenuanceerd"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten