3 tips geld lenen voor vakantie

Een roadtrip door Australië, backpacken in Thailand, misschien zelfs een wereldreis… Al járen denk je aan je droomvakantie. En als je het dan doet, doe het dan goed. Je wilt daarom niet beperkt zijn door je budget en denkt misschien aan geld lenen voor je vakantie. Wij geven je drie tips om die lening voordelig te houden.

Sparen of lenen voor vakantie?

Goedkoop lenen voor je vakantie? Vergelijk dan het grootste aanbod leningen, vind snel de laagste rente en vraag je vakantielening direct aan. Goedkoop geld lenen >>

Sparen is een stuk voordeliger dan lenen, maar het duurt lang voordat je genoeg geld bij elkaar hebt om écht optimaal te genieten van je droomreis. Met een lening boek je bij wijze van spreken morgen de reis al.

Voor minder verre vakanties, zoals kamperen in Frankrijk, is sparen natuurlijk verstandiger én meer haalbaar. De vakantie duurt maar even, terwijl het aflossen van je lening lang duurt. Meestal is een lening niet binnen twaalf maanden afgelost. Staat de volgende vakantie al voor de deur, dan is de vorige nog niet afbetaalt. Dat is geen fijne gedachte en het nagenieten van je vakantie is dan snel over. Sparen is hier dus een betere optie.

Tips geld lenen vakantie

Geld besparen op je vakantielening is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met deze tips.

1. Lening voor vakantie kiezen

Bepaal allereerst welke leenvorm het beste geschikt is voor je vakantie. Weet je al precies wat je vlucht, hotel, cruise en alle dingen die gepland staan kosten? Dan is een persoonlijke lening de beste optie. De rente staan vast, dus je weet precies wat de lening je kost.

Weet je nog niet wat alles gaat kosten of wil je meer flexibiliteit in je uitbestedingen? Ga dan voor een doorlopend krediet. Je neemt onbeperkt geld op en lost af tot een bepaald limiet. Bovendien betaal je alleen rente over het bedrag dat je uiteindelijk hebt opgenomen: pluspunt!

2. Looptijd lening vakantie bepalen

Kies je een persoonlijke lening, dan spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Binnen die looptijd betaal je de lening af. Een langere looptijd heeft meestal lagere rente. Je bent daarom geneigd om voor een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Dit is echter niet zo verstandig. Een langere looptijd betekent dat je langer rentekosten betaalt, waardoor je eigenlijk duurder uit bent dan met een kortere looptijd. Probeer de looptijd dus zo kort mogelijk te houden.

3. Alle leningen voor vakantie bekijken

De meeste mensen die willen lenen gaan direct naar de bank waar ze de rest van hun geldzaken regelen. Lekker makkelijk en vertrouwd. Je bent dan echter een dief van je eigen portemonnee. De leenrentes bij grote banken zijn hoger dan die bij kleinere, online kredietverstrekkers. Goed vergelijken bespaart je flink wat geld. Geld dat juist goed van pas komt tijdens je vakantie.

Bonustip bij lenen voor vakantie!

Omdat je geld leent voor je vakantie, is het belangrijk dat je je reis goed verzekerd. Je reisverzekering vergelijken helpt je een weloverwogen keuze te maken. Vergelijk de dekking en premie en vind de beste reisverzekering.

Vind gemakkelijk de voordeligste lening voor je vakantie!Vergelijken lijkt een hoop gedoe, maar wij maken het je makkelijk. Wij hebben alle kredietverstrekkers namelijk voor je op een rij gezet. Vul je leenbedrag in en vergelijk de laagste leenrente en beste voorwaarden. Vervolgens vraag je direct een gratis, vrijblijvende offerte aan. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "3 tips geld lenen voor vakantie"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen