Geld lenen voor verbouwing

Het is tijd om je woning nieuw leven in te blazen met een verbouwing. De verbouwing financieren met je spaargeld is een optie, maar misschien is dit niet genoeg. Geld lenen is dan een mogelijkheid. In dit artikel lees je wat je opties zijn, en wat daarvan de voor- en nadelen zijn.

Hypotheek voor verbouwing

Voordelig geld lenen voor verbouwing? Vergelijk dan snel en eenvoudig alle leningen op rente en voorwaarden. Zo betaal je nooit onnodig veel voor je lening! Vraag direct online aan en bespaar! Goedkoop geld lenen >> 

De verbouwing financieren via je hypotheek is vaak de meest voordelige optie. De hypotheekrente is namelijk een lager dan de rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Enige voorwaarde: je moet wel overwaarde hebben op je woning. Je kunt de verbouwing financieren door je hypotheek te verhogen of door een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Lening voor verbouwing

Als je geen overwaarde op je woning hebt, is het een optie om een lening af te sluiten. Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. 

Persoonlijke lening verbouwing

Lenen voor een verbouwing is het voordeligst met een persoonlijke lening. Hoewel de rente hoger is dan de rente op een hypotheek, is deze rente aftrekbaar van de belasting, omdat je de lening voor de verbouwing van je woning gebruikt. Voordelig, dus! Daarom raden wij deze leenvorm aan.

Doorlopend krediet verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet heeft zo zijn voor- en nadelen. Een doorlopend krediet is ideaal wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk afgeloste bedragen weer opnemen tot aan het maximale limiet. Dus mocht de verbouwing duurder uitvallen dan verwacht, is dit niet zo’n probleem. Mocht de verbouwing goedkoper uitvallen, is het ook geen probleem, omdat je alleen rente betaald over het opgenomen bedrag, niet het volledige limiet.

Het nadeel is echter dat de rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast heeft een doorlopend krediet een hogere rente dan een persoonlijke lening of hypotheek. Bovendien kan het lang duren voordat je een doorlopend krediet volledig aflost; je kunt in de verleiding komen opnieuw krediet op te nemen voor iets anders dan de verbouwing.

Tips voordelig lenen voor verbouwing

Als je gaat lenen voor een verbouwing, wil je daar niet onnodig veel voor betalen. Daarom hebben we enkele tips voor je om de lening zo voordelig mogelijk te houden.

1. Looptijd lening verbouwing

Met een langere looptijd heb je lagere maandlasten. Dit lijkt voordelig, maar onder de streep kom je duur uit. Omdat het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost, betaal je langer rentekosten. Een kortere looptijd zorgt dus voor minder rentekosten, waardoor je onder de streep bespaart.

2. Onvoorziene kosten verbouwing financieren

Bij een verbouwing komen vaak onvoorziene kosten kijken. Een persoonlijke krediet is voordeliger, maar door mogelijke onvoorziene kosten is het lastig uit te rekenen hoeveel je precies moet lenen. Hiervoor is een handig trucje: leen vijf procent meer dan de kosten die je verwacht en houd deze vijf procent apart.

3. Subsidie voor verbouwing

In sommige gevallen kun je subsidie bij de gemeente aanvragen. Dit kan vaak wanneer het gaat om energiebesparende voorzieningen, zoals zonnepanelen of isolatie. De kosten zullen met subsidie niet volledig worden gedekt, maar het drukt wel de kosten.

4. Lening voor verbouwing als woningeigenaar

Er zijn een paar kredietverstrekkers die korting op de rente bieden als je woningeigenaar bent. Je lening is dan dus voordeliger, maar er zitten strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Aanbieders lenen verbouwing vergelijken

Leningen lopen ontzettend uiteen met hun rentes en voorwaarden. Wist je dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 300 per jaar is? Door leningen te vergelijken bespaar je dus flink. Niet alleen vind je sneller de laagste rente, maar je vindt ook betere voorwaarden, zoals de mogelijkheid om kosteloos eerder af te lossen. Wil je een goedkope lening? Vergelijk dan bij ons het grootste aanbod kredietverstrekkers.

Tip! Na de verbouwing is de waarde van je huis – als het goed is – gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog steeds goed bent verzekerd.

Goedkoop geld lenen voor de verbouwing van je huis?Online vergelijk je nu alle leningen eenvoudig voor de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag aan en bespaar direct! Geld lenen >>
Nog geen reacties op "Geld lenen voor verbouwing"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen