Uitbetaling kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van kinderopvang. Wanneer je recht op deze toeslag, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe de kinderopvangtoeslag wordt uitbetaald en op welke data dat gebeurt. In dit artikel leggen we uit hoe de uitbetaling kinderopvangtoeslag werkt en vind je een handig overzicht met betaaldata.

Betaaldata kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst, die de kinderopvangtoeslag uitvoert, keert de toeslag in principe altijd op de twintigste dag van elke maand uit. Valt de twintigste in het weekend of op een feestdag? Dan wordt de kinderopvangtoeslag op de maandag erna uitbetaald? Of de toeslag op die dag ook daadwerkelijk op je bankrekening staat, is afhankelijk van je bank. Hierdoor kan het soms een paar dagen duren voor de kinderopvangtoeslag daadwerkelijk op je rekening is bijgeschreven.

[more title='Lees meer over uitbetaling kinderopvangtoeslag']

Betaaldata kinderopvangtoeslag 2018

In het onderstaande overzicht vind je data voor de uitbetaling van de kinderopvangtoeslag in 2018.

Toeslag voor de maand Uitbetaling
Januari 20 december 2017
Februari 22 januari 2018
Maart 20 februari 2018
April 20 maart 2018
Mei 20 april 2018
Juni 22 mei 2018
Juli 20 juni 2018
Augustus 20 juli 2018
September 20 augustus 2018
Oktober 20 september 2018 
November 22 oktober 2018
December 20 november 2018

Hoe werkt uitbetaling kinderopvangtoeslag?

Of je je kinderopvangtoeslag ook daadwerkelijk per maand krijgt uitgekeerd, hangt af van de hoogte van het bedrag waar je recht op hebt voor het betreffende jaar. 

  • Heb je recht op minder dan 24 euro kinderopvangtoeslag per jaar? Dan wordt er geen toeslag uitbetaald.
  • Heb je recht op een toeslagbedrag tussen 24 euro en 60 euro per jaar? Dan wordt het toeslagbedrag voor het hele jaar in één keer op je rekening gestort. Heb je de toeslag voor 2018 aangevraagd vóór 1 november 2017? Dan krijg je het bedrag voor 2018 in december op je rekening.
  • Heb je recht op 60 euro of meer per jaar aan kinderopvangtoeslag? Je krijgt elke maand de toeslag voor de komende maand op je rekening gestort. 

Wil je weten op welk bedrag aan kinderopvangtoeslag je recht hebt in 2018? Raadpleeg dan de rekentool van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag uitbetalen aan de kinderopvang?

Wanneer je recht hebt op kinderopvangtoeslag, kun je ervoor kiezen het bedrag te laten uitbetalen op je eigen rekening, maar je kunt het ook laten uitbetalen aan de kinderopvang zelf. Dit is bijvoorbeeld handig als je denkt het geld anders misschien aan te spreken voor iets dan voor de kinderopvang. De toeslag wordt dan rechtstreeks op de rekening van het kindercentrum of gastouderbureau gestort. De kinderopvanginstelling verrekend de ontvangen toeslag dan met de kosten die je moet betalen voor de opvang. Als je de toeslag wilt laten uitbetalen aan de kinderopvang zelf, dan kun je bij de aanvraag het rekeningnummer van het kindercentrum of gastouderbureau opgeven. Vraag wel altijd eerst aan de betreffende instelling of het mogelijk is om de toeslag rechtstreeks aan hen te laten uitbetalen.

Let op! Ook als je de toeslag direct aan de kinderopvang laat uitbetalen, blijf je zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste gegevens aan de Belastingdienst en het doorgeven van wijzigingen die van invloed zijn op de kinderopvangtoeslag, zoals een gewijzigd inkomen.  

Nog geen reacties op "Uitbetaling kinderopvangtoeslag "
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Deze artikelen vind je vast ook interessant

Zorgtoeslag uitbetaling 2018Uitbetaling huurtoeslag

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl