Sparen bij Bigbank: wel of niet doen?

De Estse bank Bigbank biedt via internet termijndeposito’s aan in Nederland. Maar is het verstandig om bij deze bank te sparen of kun je beter gewoon bij een Nederlandse bank blijven sparen? In dit artikel zal ik kort ingaan op enkele risico’s van sparen in het buitenland en in hoeverre deze op Bigbank van toepassing zijn.

Direct een deposito openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk de spaarrentes van Bigbank met de rentes van Nederlandse banken, open online het deposito van je keuze en haal het maximale uit je spaargeld. Vind hier direct de hoogste depositorente

Sparen in het buitenland brengt verschillende risico's met zich mee. De belangrijkste zijn: valutarisico, inflatie in het spaarland en het al dan niet aanwezig zijn van een depositogarantiestelsel. Omdat Estland sinds 2011 lid is van de Europese Monetaire Unie, hanteert dit land de euro als valuta. Van een valutarisico is dus geen sprake, de munteenheid is immers hetzelfde.

Bigbank sparen - Inflatie

Ook het inflatierisico is bij deze bank is eigenlijk niet anders dan bij sparen bij een Nederlandse bank. Omdat beide landen tot de eurozone behoren, kunnen we de gemiddelde inflatie in het eurogebied als richtlijn nemen om te bepalen of de deposito's van Bigbank voor u als Nederlandse spaarder rendabel zijn.

Sparen bij Bigbank - Depositogarantie

Sinds 2011 is de depositogarantie voor alle landen binnen de Europese Unie gelijk getrokken. Dat wil zeggen dat alle spaarbanken in de EU uw spaargeld garanderen tot 100.000 euro per rekeninghouder, per bankvergunning. Ook deze Baltische bank biedt dus dezelfde garantie. Het enige nadeel is dat als deze bank failliet gaat en je een beroep wilt doen op het garantiestelsel, je dit moet regelen met het Estse Tagatisfonds. Engels wordt hier wel gesproken, maar Nederlands niet. Dit kan het dus een stuk lastiger maken om je spaargeld terug te krijgen, mocht Bigbank failliet gaan.

Al met al kunnen we dus concluderen dat sparen bij Bigbank geen grote risico's met zich meebrengt. Daar staat tegenover dat deze bank een hogere rente vergoedt dan de Nederlandse banken. Bij Bigbank sparen levert je dus een hoger rendement op.

Tip! Op Geld.nl kunt je de spaarrente vergelijken van alle spaardeposito's en vrij opneembare spaarrekeningen. Zo vergelijk je heel eenvoudig de spaarrente van Bigbank met die van Nederlandse spaarbanken. Spaar je voor je bedrijf, dan kun je ook zakelijk sparen vergelijken op Geld.nl.

4 reacties op "Sparen bij Bigbank: wel of niet doen?"
 
Reacties
 • Hendrikx 09 maart 2013
  IK SPAAR BIJ DE BIGBABK , ESTLAND STAAT ECONOMIS BETER VOOR ALS NEDERLAND , denk ik. als de bank omvalt ik krijg altijd mijn geld tot 100000 euro uit betaald.
 • Medema 12 mei 2021
  spaarrekening bij Bigbank vrij opneembaar toch nog rente van 0,4 %
  makkelijk terug te boeken op sns betaalrekening
  Zeer tevreden over Bigbank
 • Nancy van der Panne 12 november 2022
  Ik ben zeer tevreden over de Bigbank. Hou er wel rekening mee, dat bij het overmaken rond buitenlandse feestdagen, de overmaking iets langer kan duren.
 • Rein 16 januari 2023
  Zeer tevreden over de werkwijze van de Bigbank en ook over de persoonlijke identificatie of jij de persoon bent die je zegt dat je ben , heel professioneel heb alleen nog geen terugstortingen gedaan ben net begonnen 😜👍👌maar heb daar alle vertrouwen in
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten