Autoverzekering duurder, wat kun je er aan doen?

In een tijd waarin alles duurder lijkt te worden, blijven autoverzekeraars niet achter. Daar waar verzekeraars jarenlang de prijzen bewust laag hielden om de concurrentie aan te gaan, lijkt nu het hek van de dam en gooit iedereen de premie autoverzekering omhoog. Waarom is dat eigenlijk en op welke manier bespaar je tóch vrij makkelijk op je autoverzekering?

Autoverzekering duurder? Bespaar simpel! Vergelijk, vind en sluit online de best passende autoverzekering af tegen de laagste premie. Autoverzekering vergelijken >>

Waarom premie autoverzekering omhoog?

De afgelopen jaren hebben we met z’n allen kunnen profiteren van een redelijk lage autoverzekeringpremie. Hier is helaas een eind aan gekomen en dat heeft onder andere drie oorzaken:

1. Autoverzekeringen steeds verlieslatender

Ten eerste willen verzekeraars een bepaalde buffer hebben. Eventuele tekorten worden weggepoetst en er zal een vetlaagje gecreëerd moeten worden. De makkelijkste en snelste manier om dit te doen is door de premie autoverzekering duurder te maken. 

2. Reparaties duurder dus autoverzekering duurder

Ten tweede zijn de reparaties kostbaarder geworden. Als je vroeger met je bumper een paaltje had aangetikt, werd bij een schadehersteller eenvoudig de bumper uitgedeukt en daar waar nodig overgespoten. Tegenwoordig zit de bumper echter vol met technologie zoals parkeercensoren. Een simpele schade aan je bumper loopt hierdoor direct in de papieren. En duurdere reparaties moeten linksom of rechtsom worden terugverdient. 

3. Groter wagenpark, meer ongevallen

Volgens schadespecialist CED is het totale schadebedrag in 2017 met 7 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De oorzaak hiervan is terug te vinden in het alsmaar groeiende wagenpark. Inmiddels rijden er bijna 9,5 miljoen auto’s rond in Nederland. Dit zorgt niet alleen voor drukte op de weg, maar ook voor meer ongevallen. 

Premie autoverzekering omhoog – De uitschieters

De Consumentenbond heeft onderzocht hoeveel de autoverzekering omhoog is gegaan en welke verzekeraars de meeste stijging hebben doorgevoerd. We zetten de uitschieters voor je op een rij: 

WA autoverzekering

Maatschappij Gemiddelde stijging Jongeren
(18 t/m 26)
Middengroep
(30 t/m 65)
Ouderen
(70 t/m 80)
Bruns ten Brink 51 procent 26 procent  42 procent  65 procent 
Aegon 41 procent n.v.t.  43 procent  39 procent 
Hema 23 procent 22 procent  24 procent  23 procent 
FBTO 16 procent 15 procent  23 procent  13 procent 
Nationale-Nederlanden 15 procent 22 procent  13 procent  13 procent 


Volledig casco autoverzekering

Maatschappij Gemiddelde stijging Jongeren
(18 T/M 26)
Middengroep
(30 t/m 65)
Ouderen
(70 t/m 80)
Aegon 28 procent n.v.t.  27 procent  30 procent 
Hema 25 procent 35 procent  22 procent  23 procent 
Bruns ten Brink 24 procent 7 procent  19 procent  31 procent 
FBTO 17 procent 17 procent  22 procent  13 procent 
Lancyr 13 procent 8 procent  15 procent  14 procent 

Bron: MoneyView/Consumentenbond, premie 1 april 2018 en 1 april 2017

Bespaar op je dure autoverzekering!

Hoe breng je ondanks de forse prijsstijgingen dan toch je autoverzekeringspremie omlaag? Simpel! Zorg dat je de goedkoopste autoverzekering kiest voor jouw auto. Verzekeraars veranderen elk jaar hun prijzen en voorwaarden. De verzekeraar die afgelopen jaar nog de goedkoopste was, is hierdoor het komend jaar misschien wel de duurste. Vergelijk daarom elk jaar en voorkom dat je onnodig veel premie betaalt. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. 

Tip! Lees ons artikel “5 Tips besparen autoverzekering” en ontdek hoe ook jij met enkele slimme keuzes nóg meer bespaart op je autoverzekering.

De meeste Nederlanders betalen veel te veel voor hun autoverzekering.Jij ook? Check het snel. Maak online een vergelijking en zie meteen hoeveel goedkoper het kan. Profiteer van de laagste premie en best voorwaarden. Goedkoopste autoverzekering vergelijken >>
2 reacties op "Autoverzekering duurder, wat kun je er aan doen?"
 
Reacties
  • Hans 05 juli 2018
    Handig. Ik heb net 25 per maand bespaard! Thnx
  • Wilma 10 oktober 2018
    Toen ik het verlengingsvoorstel van mijn huidige verzekering kreeg, schrok ik daar behoorlijk van: hoewel ik nu 1 schadevrij jaar erbij heb, zou de premie €5,- per maand DUURDER worden i.p.v. goedkoper.

    Meteen gaan vergelijken en overgestapt naar een andere aanbieder. Ik bespaar nu €15,- per maand. Top!
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl