Autoverzekering kilometers per jaar

Hoe meer kilometers je per jaar rijdt, hoe groter de kans op schade. Verzekeraars tellen dit mee bij de berekening van de premie van je autoverzekering. Je betaalt dus een hogere premie wanneer je meer kilometers rijdt. Hoe groot is dat verschil dan? En hoe weet je hoeveel kilometers je rijdt? Je leest het in dit artikel.

Autoverzekering kilometers – Premieverschil

Besparen op je autoverzekering? Geef aan hoeveel kilometers je per jaar rijdt, stap over naar de goedkoopste autoverzekering en betaal niet langer te veel! Autoverzekering vergelijken >>

Je betaalt een iets hogere premie wanneer je veel kilometers per jaar rijdt. Het verschil tussen bestuurders die minder dan 5.000 kilometer per jaar rijden en bestuurders die meer dan 50.000 kilometer per jaar rijden bedraagt een paar euro’s per maand. Het heeft dus geen enorme invloed op de premie, al verschilt dit wel per verzekeraar. Lees ons hier ons onderzoek over of het aantal kilometers dat je rijdt invloed heeft op de premie per verzekeraar.

Autoverzekering aantal kilometers – Inschatting maken

Je schat op verschillende manieren in hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Eén manier is om aan het begin van het jaar de kilometerstand van je auto op te schrijven, zodat je precies ziet hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Een andere manier is om de garage waar je de APK uitvoert te bellen. Zij maken altijd een notitie van de kilometerstand.

Autoverzekering kilometers per jaar goed doorgeven

Misschien lijkt het verleidelijk om minder kilometers per jaar door te geven aan je verzekeraar om zo die paar euro’s te besparen. Maar komt je verzekeraar hierachter, heb je kans op problemen.

Op het moment dat je een schade claimt en je door de mand valt, hoeft de verzekeraar je geen volledige vergoeding te geven. De verzekeraar rekent dan de te weinig betaalde premie procentueel door in de schadevergoeding. Betaal je dus 20% te weinig premie, dan vergoedt de verzekeraar maar 80% van de schade. Zeker met grotere schades had je dan toch liever die paar euro’s per maand meer betaald. Ook krijg je een registratie bij de Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS), waardoor een nieuwe autoverzekering afsluiten een stuk lastiger wordt.

Autoverzekering weinig kilometers

Voor iemand die weinig kilometers rijdt, vormt een autoverzekering een grote kostenpost. Sommige verzekeraars bieden echter korting op je premie naarmate het aantal kilometers dat je rijdt afneemt. Vergelijk de korting bij verschillende verzekeraars om de voordeligste autoverzekering te vinden.

Tip!  Rijd in een jaar meer dan verwacht, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe baan hebt waarvoor je elke dag een uur in de auto zit? Geef de wijziging dan altijd door aan je verzekeraar.

De goedkoopste autoverzekering heb je zo gevonden!Vul je gegevens en wensen in en wij tonen je alle autoverzekeringen die daarbij passen. Vergelijk en zie of jij ook flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Autoverzekering kilometers per jaar"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl