Autoverzekering voor een maand

Soms heb je maar een korte periode een autoverzekering nodig, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk met een buitenlands kenteken rijdt of omdat je vorige auto kapot is en je even een vervangende auto hebt. Ook al rijd je maar een maand in een auto, een autoverzekering is tóch verlicht. Wil je een autoverzekering voor een maand afsluiten? Dan heb je twee opties. Lees alles over een autoverzekering voor een maand in onderstaand artikel.

Autoverzekering voor een maand op chassisnummer

Autoverzekering voor een maand nodig? Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Autoverzekering vergelijken >>

Als je een auto met een buitenlands kenteken importeert, vraag je een tijdelijke autoverzekering op chassisnummer aan. Je verzekert de auto dan niet op basis van het kenteken, maar op basis van het unieke chassisnummer van de auto. Dit nummer vind je in de autopapieren en op het frame van de auto.

Deze autoverzekering op chassisnummer loopt maximaal een maand en biedt alleen een WA dekking. Niet elke verzekeraar biedt deze autoverzekering aan, maar verzekeraars die zich specialiseren in oldtimers vaak wel. Meer informatie over deze autoverzekering lees je in het artikel ‘Auto verzekeren op chassisnummer’.

Gewone autoverzekering voor een maand

Een gewone autoverzekering loopt vaak minimaal een jaar, maar tegenwoordig bieden een aantal verzekeraars autoverzekeringen aan die maandelijks opzegbaar zijn zonder minimale looptijd. Neem daarom altijd even contact op met de verzekeraar van je keuze om te controleren wat hun opzegtermijn is.

Overigens geldt voor elke autoverzekering: op het moment dat je je auto verkoopt, mag je de autoverzekering altijd opzeggen. Dit geldt dus ook voor verzekeraars die een minimale looptijd van een jaar hanteren.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Autoverzekering vergelijken >>
2 reacties op "Autoverzekering voor een maand"
 
Reacties
 • lucia westdijk 11 december 2015
  Waar kan ik voor een maand een auto verzekering afsluiten?
 • G.Carlo 13 oktober 2017
  Ben tijdelijk in nederland vanuit Bonaire voor werkzaamheden.ik heb dus een auto nodig om te werken!
  Mijn vraag wat kost een WA verzekering

  Groet
  G.Carlo
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl