Brandschade auto

Je ziet wel eens in het nieuws dat een auto volledig is uitgebrand. Een nare gedachte. Brandschade ontstaat op verschillende manieren, bijvoorbeeld door kortsluiting, blikseminslag, overslaande brand, vuurwerk of je auto is in brand gestoken. Wat vergoedt je autoverzekering precies in deze gevallen?

Auto in brand verzekering

Betaal jij ook al jaren te veel voor je autoverzekering? Het kan een stuk goedkoper! Hoeveel goedkoper? Vergelijk snel en ontdek het zelf. Autoverzekering vergelijken >>

Of brandschade wordt vergoed door de autoverzekering hangt af van de dekking die je hebt. Alleen een WA beperkt casco of all risk dekking vergoeden brandschades. Een WA autoverzekering dekt dus niets.

Brandschade door vandalisme wordt echter alleen gedekt door de all risk verzekering. Wanneer je dit claimt gaat het helaas ten koste van je schadevrije jaren, tenzij de schade later nog verhaald wordt op de dader.

Brandschade auto claimen tips

  • Maak foto’s van de schade en de situatie waarin deze is ontstaan.
  • Doe aangifte bij de politie als het gaat om vandalisme.
  • Probeer dan ook getuigen te verzamelen, bijvoorbeeld via social media.
  • Meld de brandschade bij je verzekeraar of tussenpersoon.
  • Ga naar een aangesloten herstelbedrijf om minder of zelfs geen eigen risico te betalen.

Auto uitgebrand verzekering eigen risico

De WA beperkt casco en all risk verzekeringen hanteren een eigen risico. Dit betekent dat je een deel van de reparatiekosten zelf betaalt. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar en vind je in de voorwaarden van je autoverzekering.

Brandschade auto en de verzekering

Wanneer je auto is uitgebrand en niet meer te herstellen is, dan verklaart de verzekeraar de auto total loss. Meer hierover lees je in het artikel ‘Auto total loss verklaard’. Ben je verzekerd voor brandschade, neem dan contact op met de alarmcentrale van je autoverzekeraar. Die zorgt er voor dat je uitgebrande auto naar de garage gesleept wordt en dat jij thuisgebracht wordt of eventueel een vervangende auto krijgt.

Kijk jij nog wel eens om naar je autoverzekering? Het kan goedkoper!
Waarschijnlijk betaal je al jaren te veel voor je autoverzekering. Vul je gegevens in, vergelijk en zie hoeveel goedkoper je uitkomt. Goedkoopste autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Brandschade auto"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Deze artikelen vind je vast ook interessant

Online autoverzekering afsluitenVuurwerkschade auto

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl