Contact

De 5 meest voorkomende autoschades

De meeste mensen zijn erg zuinig op hun auto. En terecht. Toch zit autoschade in een klein hoekje. Daarom is een goede autoverzekering ook erg belangrijk. Maar welke autoschades komen nu eigenlijk het meest voor? We hebben de 5 meest voorkomende autoschades voor je op een rij gezet.

1. Bumperschade

Hoewel de meeste nieuwe auto’s vol technologische snufjes zitten, is het ‘kussen’ van bijvoorbeeld een paaltje of auto nog altijd nummer 1 veroorzaker van schade. Bijna de helft van alle automobilisten heeft wel eens bumperschade gehad en dan vooral aan de rechter achterzijde van de auto.

2. Kras of lakschade

Kras of lakschade staat met stip op een tweede plek meest voorkomende autoschades. En niet alleen omdat bij praktisch elke schade wel sprake is van lakschade. Van hagelschade tot een kras op het portier. En zijn maar weinig auto’s die na een tijdje nog puntgaaf zijn. Daarnaast is iets relatief kleins als lakschade vrij duur om het te laten herstellen.

3. Sterretje in je ruit

Een sterretje in je voorruit door een opspringend steentje. Het komt ontzettend vaak voor en je doet er niets tegen. Gelukkig voor jou wordt een sterretje in je voorruit altijd gedekt door je verzekering en ga je naar een aangesloten herstelbedrijf, dan betaal je zelfs geen eigen risico. Als je er maar op tijd bij bent en het sterretje geen barst laat worden. Een sterretje laten repareren gaat trouwen niet ten koste van je no-claim en schadevrije jaren.

4. Deukschade

Het is heel herkenbaar. Je komt terug van het boodschappen doen en ontdekt een klein deukje in het portier. Deukschade is dan ook één van de vijf meest voorkomende autoschades. Gelukkig zijn kleine deukjes wel eenvoudig te herstellen . Al ligt het wel een beetje aan waar het deukje zich precies bevindt.

5. Parkeerschade

Bijna 20 procent van alle schades ontstaan tijdens het inparkeren. En ondanks alle technologische hulpmiddelen daalt dit percentage niet. Sterker nog, het lijkt erop dat bestuurders zelf juist minder goed opletten.

Meest voorkomende autoschades, wat doe je ertegen?

Zoals al gezegd doe je eigenlijk niet veel tegen autoschade. Al ben jezelf nog zo voorzichtig, op sommige invloeden heb je nu eenmaal geen grip. Het enige wat je dan nog kan doen is zorgen voor een goede autoverzekering. Dat begint met elk jaar opnieuw een vergelijking te maken. Je auto wordt namelijk langzaam ouder en verzekeraars passen continu hun voorwaarden aan. Hierdoor is de beste autoverzekering op een gegeven moment niet meer de best passende. 

Ook veranderen de autoverzekeringpremies. Tenzij je onnodig te veel wilt betalen, is het slim om geregeld de prijs van je verzekering te vergelijken. Op Geld.nl is autoverzekering vergelijken heel makkelijk. Check snel of jij nog de goedkoopste autoverzekering hebt en ontdek hoeveel je kunt besparen.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel geld betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk online het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "De 5 meest voorkomende autoschades"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen