Contact

De 6 grootste ergernissen in het verkeer

Ergernissen in het verkeer. Iedereen heeft ze en waarschijnlijk maken we ons zelf ook wel eens schuldig aan wat minder sociaal gedrag. Wat zijn nu de grootste ergernissen in het verkeer en hoe hoog zijn de boetes die hieraan vastzitten? We zetten de 6 grootste ergernissen in het verkeer op een rij.

1. Bumperkleven

Als je er goed over nadenkt een hele rare, maar elk jaar weer ergernis nummer 1 in het verkeer. Houd gewoon afstand en loop niet het risico een boete te krijgen die kan oplopen tot 280 euro.

2. Geen richting aangeven 

Je herkent het vast wel. Jij staat braaf te wachten om een hele rist naderende auto’s voorrang te verlenen, terwijl zij stuk voor stuk voor je afslaan zonder richtingaanwijzer te gebruiken. Enorm frustrerend en goed voor een boete van 95 euro.

3. Geen voorrang verlenen 

Er zijn regels in het verkeer waar elke deelnemer zich aan moet houden. Een ander in bepaalde situaties voorrang verlenen is er daar een van. Doe je dat niet, dan ben je een verkeershufter en mag je een prent ontvangen van 240 euro.

4. Onnodig links blijven rijden 

Enorm irritant natuurlijk. Vooral als je haast hebt en degene die links blijft rijden treuzelt. Gebruik daarom zoveel mogelijk de rechter rijbaan. Gebruik de linker baan alleen om in te halen. Terecht dat er een boete op staat variërend van 140 euro binnen de bebouwde kom, tot 240 euro op de snelweg.

5. Rechts inhalen 

Ook al rijdt er iemand onnodig lang op de linker baan, rechts inhalen is een absolute no-go en valt in de categorie bumperkleven. Daarbij is het niet alleen asociaal, het is ook nog eens levensgevaarlijk. Een boete van 240 euro.

6. Te langzaam of te hard rijden 

Op plek zes zetten we de snelheidsovertreding. Zowel te hard rijden als te langzaam rijden is een grote ergernis. Er is niet voor niets een maximumsnelheid, houd je daar dan ook aan. De boete bij een snelheidsovertreding kan zomaar oplopen tot 396 euro of je kunt zelfs je rijbewijs of voertuig kwijt raken.

Bespaar gemiddeld 237 euro op je autoverzekering!Vergelijk, vind en sluit online een passende autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden. Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "De 6 grootste ergernissen in het verkeer"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen