Contact

Gezinsauto kiezen, waar moet je op letten?

Ben je in verwachting of net bevallen, dan brengt zo’n gezinsuitbreiding natuurlijk een aantal ingrijpende veranderingen met zich mee. Elke jonge ouder weet bijvoorbeeld dat niet alleen de dagen er anders uitzien, vooral ook de nachten. Maar dat is niet het enige wat verandert. Je gaat misschien iets minder werken, je hobbykamer is een babykamer geworden en je sportieve coupé is ineens veel te klein. Want gezinsuitbreiding betekent ook meer bagage als je de deur uit gaat. Waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van een gezinsauto? We helpen je graag op weg.

1. Controleer de bevestiging van kinderstoeltjes in je gezinsauto

Een belangrijk onderdeel van de ideale gezinsauto is de bevestiging van kinderstoeltjes op de achterbank. In de meeste Europese landen moeten kinderen tot 135 cm namelijk in een goedgekeurd kinderzitje plaatsnemen. Dat betekent ook dat je dit kinderstoeltje veilig moet kunnen bevestigen. Een autogordel alleen is vaak niet voldoende. De meeste auto’s hebben tegenwoordig Isofix. Dit is een handig kliksysteem om de module van de Maxi-Cosi of grotere kinderstoeltjes veilig vast te zetten.

2. Een gezinsauto moet ruimtelijk zijn

Een kinderwagen, de Maxi Cosi, een grote luiertas en natuurlijk reserve kleren. Zomaar een greep uit het bescheiden assortiment dat jonge ouders dagelijks meezeulen. Een gezinsauto moet dus vooral ruimtelijk zijn. Gelukkig heb je tegenwoordig heel mooie en sportieve stationcars, voor best bescheiden prijzen.

3. Maak een proefrit in je gezinsauto

Of je nu kiest voor een gloednieuwe of een tweedehandsauto, maak altijd met het hele gezin een proefrit in je gezinsauto. En voel je vooral niet bezwaard om dit bepakt en bezakt te doen. Je zult niet de eerste zijn die er na aankoop van een auto achter komt dat de kinderwagen nét niet in de kofferbak past.

4. Nieuwe gezinsauto? Check je autoverzekering!

Een gezinsauto is meestal een wat grotere en zwaardere auto. Dit houdt in dat je waarschijnlijk ook meer geld kwijt bent voor de premie autoverzekering. Op Geld.nl kun je heel makkelijk je autoverzekering vergelijken. Met een paar muisklikken zie je meteen welke autoverzekering het beste past bij je nieuwe gezinsauto. Daarnaast betaal je nooit onnodig te veel, omdat ze gerangschikt staan op premie. Sluit je een autoverzekering af via Geld.nl en vind je dezelfde autoverzekering binnen zeven dagen ergens ander goedkoper? Dan betaalt Geld.nl je dit verschil, plus vijf procent daarvan terug.

Gezinsauto top 5 van Geld.nl

Om je alvast op weg te helpen hebben we voor jou een top 5 samengesteld van meest comfortabele, ruime en betaalbare gezinsauto’s:

1. Skoda Octavia
2. Seat LEON
3. VW Golf
4. Opel Astra
5. Peugeot 308

Betaal niet onnodig te veel voor je gezinsautoverzekering! Vergelijk zelf heel eenvoudig het grootste aanbod autoverzekeringen en vind meteen de laagste premie en beste voorwaarden. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen een paar minuten online aan. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering. Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Gezinsauto kiezen, waar moet je op letten?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen