Auto met minste wegenbelasting

Heb je een auto, dan betaal je wegenbelasting. De belastingdienst kijkt naar verschillende factoren om de hoogte van de wegenbelasting te bepalen. Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je minder wegenbelasting betalen? Let dan op de volgende factoren:

1. Goedkoopste auto wegenbelasting – Het gewicht

Een hoop mensen betalen te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Vergelijk snel en ontdek zelf hoeveel goedkoper het kan. Autoverzekering vergelijken >>

Als eerste kijkt de belastingdienst naar het gewicht van je auto. Hoe zwaarder de auto, des te meer wegenbelasting je betaalt. Zoek je dus de goedkoopste auto voor de wegenbelasting, kies dan een klein, licht model. Dit scheelt tegelijkertijd in de premie voor je autoverzekering!

2. Goedkope wegenbelasting auto – De brandstof

De brandstof waar je auto op rijdt, bepaalt voor een groot deel de wegenbelasting die je betaalt. Dit heeft te maken met hoe milieuvervuilend de brandstof is. Van goedkoopste naar duurste is het:

  • Benzine en LPG 3
  • LPG en andere brandstoffen
  • Diesel

Auto’s met een CO2-uitstoot tussen de 1 en 50 gram per kilometer hebben een goedkopere wegenbelasting. Elektrische auto’s met nul gram CO2-uitstoot zijn vrijgesteld van de wegenbelasting. Een auto met goedkope wegenbelasting is er dus een die op benzine rijdt of weinig tot geen CO2-uitstoot heeft.

3. Goedkoopste auto in wegenbelasting – De provincie

Ook de provincie waarin je woont bepaalt de hoogte van je wegenbelasting. Zo betaal je in Zuid-Holland meestal het meest, terwijl Friesland en Noord-Holland goedkopere provincies zijn.

4. Goedkoopste auto wegenbelasting – De leeftijd

Voor oldtimers betaal je geen wegenbelasting, deze zijn vrijgesteld daarvan. Meer informatie over de vrijstelling voor oldtimers en de voorwaarden waaraan je moet voldoen, lees je in het artikel “Wegenbelasting oldtimer”.

Betaal jij ook nog altijd onnodig veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie of jij ook elke maand flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Auto met minste wegenbelasting"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl