Contact

Het is weer tijd voor zomerbanden!

Steeds meer Nederlanders rijden ’s winters op winterbanden. Hartstikke goed natuurlijk. Maar veel van die mensen rijden helaas wél te lang door op deze winterbanden. Dat terwijl het juist belangrijk is om op tijd weer de zomerbanden onder je auto te leggen. Nu is het moment om je winterbanden om te wisselen voor je zomerbanden. Dat is namelijk niet alleen een stuk veiliger, het zorgt er ook voor dat je winterbanden minder hard slijten!

Zomerbanden, wanneer wisselen?

Strikt genomen wissel je winterbanden voor zomerbanden, zodra de temperatuur boven de 7 graden Celsius komt. Omdat het ook in het voorjaar nog wel eens erg koud kan zijn ’s nachts of overdag, hangt hier dus niet direct een datum aan. Wel is het verstandig om niet te lang na de invoering van de zomertijd je zomerbanden om te wisselen.

Waarom zomerbanden nu omwisselen?

Daar waar winterbanden het best presteren bij temperaturen onder de 7 graden, is dat voor zomerbanden dus boven de 7 graden. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van het rubber. Ze bieden bij hogere temperaturen meer grip en slijten minder snel. Daarom is het slim om ongeveer van april tot oktober op zomerbanden rond te rijden.

Check ook direct je autoverzekering

Wanneer je nu toch met je auto bezig bent en je winterbanden voor je zomerbanden verwisselt, is het misschien ook wel slim om eens kritisch naar je autoverzekering te kijken. Verzekeraars passen namelijk continu de premies en voorwaarden aan. Dit betekent dat je ergens anders misschien wel een stuk goedkoper uit bent of een betere dekking krijgt voor je auto. Online je autoverzekering vergelijken doe je nu zelf heel snel en makkelijk en het bespaart je wellicht een hoop geld.

Bespaar gemiddeld 237 euro op je autoverzekering!Vergelijk, vind en sluit online de best passende autoverzekering af me de laagste premie en beste voorwaarden. Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Het is weer tijd voor zomerbanden!"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen