Letselschade auto ongeluk

Wat krijg je allemaal vergoed bij letselschade na auto ongeluk? 

Als je een auto-ongeluk hebt gehad met letselschade heb je natuurlijk allerlei zaken aan je hoofd. Iets waar veel mensen op dat moment tegenop zien is de afhandeling van de letselschadevergoeding. Krijg je iets vergoed, wat krijg je dan vergoed en hoe ga ik dat allemaal regelen?

Letselschade verzekering - Wie is aansprakelijk?

De meeste mensen betalen te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Tijd om daar verandering in te brengen. Vergelijk snel en ontdek direct hoeveel goedkoper het kan.  Autoverzekering vergelijken >>

Heeft iemand anders het ongeluk veroorzaakt waarin jij terecht bent gekomen, dan vergoedt de WA verzekering van de veroorzaker de schade die jij hebt opgelopen. Andersom geldt dit ook: veroorzaak jij een ongeluk, dan vergoedt je WA verzekering de auto- en letselschade van de tegenpartij.

Helaas blijkt de schuldvraag niet altijd even duidelijk. Soms rijdt de dader bijvoorbeeld door of beweren beide partijen niet aansprakelijk te zijn. Het duurt dan lang voordat autoverzekeraars vaststellen wie aansprakelijk is. Tot dat moment keren zij geen vergoeding uit.

Hoe je precies je autoschade verhaalt op je verzekering lees je in het artikel ‘Autoschade verzekering’.

Ongeluk letselschade zorgverzekering

Natuurlijk vergoedt je zorgverzekeraar gewoon de behandelkosten in het ziekenhuis vanuit de basisverzekering. Het eigen risico dat je hiervoor betaalt en de kosten die eventueel buiten je zorgverzekering vallen, verhaal op de tegenpartij als deze schuld heeft.

Letselschade auto ongeluk – Zelf schuld

Je autoverzekering vergoedt je eigen letselschade niet als je zelf aansprakelijk bent. Je zorgverzekering vergoedt de eerst noodzakelijke zorg, maar dus niet alles. Denk aan lange revalidatietrajecten die buiten de dekking vallen en je eigen risico.

Letsel na auto ongeluk – Aanvullend verzekeren

Jezelf aanvullend verzekeren voor letselschade is een mogelijkheid met een rechtsbijstandsverzekering of een schade inzittendenverzekering.

De rechtsbijstandverzekering vergoedt rechtshulp bij het uitzoeken van de aansprakelijkheid wanneer die onduidelijk is.
Een schade inzittendenverzekering vergoedt letselschade bij jou en je passagiers, ook als je zelf aansprakelijk bent voor het ongeval. De verzekeraar keert bovendien direct uit zodat je niet hoeft te wachten tot de aansprakelijkheid uitgezocht is.

De goedkoopste autoverzekering met aanvullende dekking?Het kan! Vul je gegevens in en geef aan welke aanvullende verzekering je wilt en wij tonen je de goedkoopste autoverzekeringen die daarbij passen. Autoverzekering vergelijken >>
2 reacties op "Letselschade auto ongeluk"
 
Reacties
  • Claudio 19 augustus 2014
    Je autoverzekering vergoedt je eigen letselschade niet als je zelf aansprakelijk bent. Voor een groot deel van de schade kun je je beroepen op je zorgverzekering, maar deze vergoedt dus niet alles. Denk aan lange revalidatietrajecten die buiten de dekking vallen en natuurlijk je eigen risico. n--> Is dit altijd zo?
  • Marie 18 september 2014
    Wat een fijne uitleg. Lekker duidelijk en volledig.
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl