Minder autoschade door corona, verzekering toch niet goedkoper

In 2020 zijn er aanmerkelijk minder autoschades geclaimd bij verzekeraars. Dit door het de corona pandemie en de lockdowns in Nederland. Dit betekent alleen niet dat klanten nu ook massaal minder gaan betalen voor hun autoverzekering. De meeste autoverzekeraars verlagen hun premies niet, blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Geld.nl benaderde 15 autoverzekeraars, waarvan er 11 een reactie hebben gegeven. Hieruit blijkt dat ze bijna allemaal zien dat er in 2020 minder schades zijn geclaimd dan in 2019. Vooral in de maanden maart, april en mei zijn er minder schades gereden. Dat was tijdens de eerste lockdown. Daarna nam het aantal schades weer toe. Exacte cijfers wilden de verzekeraars niet geven.

Schadebedrag daalt minder hard

Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat vooral in het tweede kwartaal van 2020 het totale claimbedrag lager lag dan in 2019. In het derde kwartaal steeg het weer, tot ongeveer het niveau van 2019. Over het vierde kwartaal van 2020 heeft DNB nog geen cijfers.

Totaal claimbedrag autoschades per kwartaal

Premies dalen niet

Dat er minder schades zijn gereden, is voor de meeste autoverzekeraars echter geen reden de premie te verlagen. Alleen Promovendum, ABN AMRO en Univé hebben de premies aangepast. “Doordat er minder auto is gereden, was er ook minder schade. Univé heeft hierdoor minder schades uitgekeerd. Omdat Univé een coöperatie zonder winstoogmerk is, kunnen we daarom voor de meeste klanten de autopremie verlagen”, zegt een woordvoerder van Univé.

De verzekeraars die de premies niet verlaagden, geven hiervoor verschillende redenen. Eén reden is dat het totaalbedrag per schade nog steeds hoog is en in de toekomst nog verder zal stijgen. Daarnaast geven verzekeraars ING, Unigarant, Centraal Beheer en FBTO aan dat het aantal schades in de coronaperiode slechts één van de factoren is die op de lange termijn meewegen in de premies. Deze verzekeraars kiezen er bewust voor de premies op de langere termijn stabiel te houden. Zo hoeven ze de premies ook niet direct fors te verhogen wanneer het aantal schades hoger uitvalt, geven de woordvoerders aan.

Toch besparen op je autoverzekering?

Ook Geld.nl ziet een beperkte invloed op de autoverzekeringpremies. “Gemiddeld betaalden consumenten in 2019 ongeveer 84 euro per maand voor een autoverzekering. In 2020 was dit 87 euro”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. “Omdat er ook verzekeraars waren die hun premies juist verhoogden, zijn de verschillen tussen de laagste en hoogste premies nog steeds groot. Hierdoor loont het, zeker nu je misschien minder gebruik maakt van je auto, extra om eens kritisch te kijken of je autoverzekering ergens anders goedkoper kan.”

Op zoek naar een goedkopere autoverzekering?
Wil jij direct besparen op je autoverzekering? Vergelijk op Geld.nl alle autoverzekeringen en bespaar tot wel € 600 per jaar op je autoverzekering.  Autoverzekering vergelijken
1 reactie op "Minder autoschade door corona, verzekering toch niet goedkoper"
 
Reacties
 • Elizabeth Walters 03 maart 2021
  LENDINGTREE® LENINGEN INC.


  Ben je toegegeven waar je leningen kunt krijgen, afgewezen door banken en nu gefrustreerd door waar je een lening kunt krijgen? LENDINGTREE geeft u de lening die u verwacht. neem contact met ons op via lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Een lening om uw schuld gemakkelijk terug te betalen?
  Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen?
  Een lening voor educatieve doeleinden?
  Een lening om een ​​appartement te kopen?

  Zoek niet verder, LENDING TREE INC biedt leningen aan
  Geen verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / POND
  Tegen een zeer lage rente van 3%
  We hebben een netwerk van kredietverstrekking en
  financiële hulp aan klanten over de hele wereld.

  We streven ernaar om onze standaard van uitmuntendheid te handhaven. We bieden onze diensten op elk moment van de dag aan.
  We geven een lening aan degenen die financiële hulp nodig hebben van 1 tot
  20 jaar

  Onze diensten omvatten ook

  ​echte financiering
  ​investeerder in onroerend goed
  ​bouwleningen
  ​leningen voor het opstarten van bedrijven
  ​hypotheek
  ​Consumentenkrediet,
  ​FHA-leningen
  ​persoonlijke leningen
  ​autoleningen
  etc. Als u een lening of financiële hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op via

  e-mail: lendingtreegroupinc@gmail.com

  e-mail: lending-tree@outlook.com

  Warme gedachte

  ELIZABETH WALTER

  LENDINGTREE INC®
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten