No claim opbouwen bij ouders

Voor een jong, beginnend bestuurder is een autoverzekering een behoorlijke kostenpost. Je behoort nog tot de risicogroep en je hebt geen tot weinig schadevrije jaren, dus een hoge premie. De ANWB heeft iets bedacht waardoor je als jonge bestuurder een voorsprongetje hebt op je no-claim korting. Hoe dan? En zitten er geen addertjes onder het gras? 

Hoe no claim opbouwen via ouders?

Betaal niet te veel voor je autoverzekering! Vul je gegevens in en vind snel de beste én de goedkoopste autoverzekering. Autoverzekering vergelijken >>

Heeft één van je ouders een autoverzekering bij de ANWB, dan kan die je bijschrijven op de polis als regelmatig bestuurder. Je bouwt dan no-claim korting op terwijl je zelf nog geen auto hebt. Dat scheelt later honderden euro’s wanneer je zelf een auto hebt.

No claim opbouwen – De voorwaarden

Natuurlijk zitten hier wel voorwaarden aan verbonden:

• Je bent tussen de 17 en 26 jaar oud;
• Je hebt een rijbewijs;
• Je bent inwonend of uitwonende student;
• Schade veroorzaakt door jou verlaagt je no-claim korting in de toekomst;
• Schade veroorzaakt door jou verlaagt ook de no-claimkorting van je ouders;
• De korting is alleen geldig bij de ANWB;
• De opbouw van de korting begint zodra je bent bijgeschreven.

Schadevrije jaren opbouwen via ouders – De voor- en nadelen

Het grote voordeel zit hem natuurlijk in de korting die je krijgt wanneer je uiteindelijk zelf een auto hebt. Met twee schadevrije jaren krijg je al 50% korting op je premie. Dit lijkt mooi, maar staar je er niet blind op. Er zijn namelijk ook nadelen. Zoals je in de voorwaarden al leest is de korting alléén geldig bij de ANWB. Je zult later dus een autoverzekering bij de ANWB af moeten sluiten als je wilt profiteren van je opgebouwde no-claim korting. Bovendien kunnen je ouders tussentijds ook niet veranderen van autoverzekering, anders vervalt jouw korting. Je bent dus gebonden aan de ANWB.

Verder schept deze actie enige onduidelijkheid. De verzekeraar spreekt van schadevrije jaren opbouwen, maar die zijn alleen geldig bij hen. Echt opbouwen van schadevrije jaren is het dus niet, eerder bouw je korting op.

Daarnaast heeft schade rijden niet alleen invloed op je eigen premie, maar óók op die van je ouders. Dubbel nadeel dus. Daarbij is er een kans dat je met negatieve “schadevrije jaren” te maken krijgt. In dat geval is een andere autoverzekering altijd voordeliger.

Pas dus op wanneer je gebruikt maakt van deze regeling. Is het tijd voor je eigen auto en autoverzekering? Dan is het nog steeds verstandig eerst je autoverzekering te vergelijken. Je krijgt misschien korting bij de ANWB, maar dat betekent niet automatisch dat dit de goedkoopste autoverzekering is.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "No claim opbouwen bij ouders"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl