Contact

5 Tips voor een prettige reis door de winter

Er is flink veel sneeuw en ijs op komst. Het is dus het beste om volgende week niet met de auto op pad te gaan. Moet je toch echt de weg op? Met onze 5 tips ben je in elk geval zo goed mogelijk voorbereid. Om je reis komende tijd zo comfortabel mogelijk te maken is het slim om je goed voor te bereiden. Nooit meer je autoruit krabben of dichtgevroren portieren?

Tip 1: Smeer de rubbers van je portieren

De portieren van je auto kunnen bij koud weer gemakkelijk dichtvriezen. Zorg vooraf dat de rubbers van de portieren goed schoon zijn en smeer deze in met vaseline of een speciaal hiervoor bestemde spray. Krijg je ‘s morgens de deur tóch niet meer open omdat deze dichtgevroren is? Probeer dan eens rustig tegen de deur te duwen. De kans is groot dat het ijslaagje op de rubbers breekt en je de deur zonder problemen opent. 

Tip 2: Bescherm je ruiten tegen bevriezing

Niets zo vervelend als in alle vroegte met een krabbertje je ruiten schoonvegen. Gelukkig kan het kan ook anders. Zo zijn er speciale dekens die je over de voorruit legt of je gebruikt ruitontdooier. Bewaar deze ruitondooier trouwens niet in je auto. Hoe kouder de ruitontdooier, hoe slechter het werkt.

Tip 3: Voorkom beslagen ruiten

Om beslagen ruiten aan de binnenkant van je auto te voorkomen smeer je scheergel op de ruit. Bedek de hele ruit met een dun laagje gel en veeg hem daarna weer schoon met een droge doek. Door het laagje dat de gel achterlaat op de binnenkant van je ruit, zal deze niet meer beslaan.

Tip 4: Zet je auto niet op de handrem

Zet je auto bij nachtvorst niet op de handrem, deze kan alleen maar bevriezen. Zet je auto in plaats daarvan in de eerste versnelling. Je auto kan geen kant meer op en er zal niets bevriezen. Staat de handrem er toch op en zit deze vastgevroren? Trek hem dan ’s morgens nog iets vaster aan. Waarschijnlijk breekt door de druk het ijs.

Tip 5: Laat je auto niet onnodig warmdraaien

Veel mensen starten de motor voor ze beginnen met krabben. Dit heeft echter helemaal geen zin. Het duurt bij een stilstaande auto niet alleen erg lang voordat de motor warm is, ook verbruikt een koude, stilstaande auto onnodig veel. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Goed verzekerd de winter in?
Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en sluit direct de best passende af tegen de scherpste premie. Zo bespaar je gemiddeld 282 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "5 Tips voor een prettige reis door de winter"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen