Mijn kind heeft schade gemaakt aan auto

Eerlijk is eerlijk, af en toe willen we onze kinderen wel achter het behang plakken. Ze gaan niet altijd even voorzichtig met onze spullen om. Zo komt het wel eens voor dat je uitgeleende auto terugkomt met een deuk of dat je kind je auto als een stuk speelgoed ziet. Het is dan wel zo fijn als je autoverzekering iets vergoedt. Wanneer is dat het geval?

Situatie 1: Schade aan auto door eigen kind na uitlenen

Betaal niet te veel voor je autoverzekering! Vul je gegevens in en vergelijk alle autoverzekeringen. Zo vind je de beste autoverzekering tegen de laagste premie. Goedkoopste autoverzekering >>

Je kind heeft je auto geleend en komt terug met een kras of deuk. We hopen dat dat alles is en je zoon of dochter niks is overkomen.

Wat er vergoed wordt aan de auto ligt aan de dekking van je eigen autoverzekering. Is iemand anders tegen je auto gereden, dan verhaal je de schade op de WA verzekering van de dader. Is het je kind zijn eigen schuld, dan wordt schade alléén vergoed als je een all risk verzekering hebt.

Is je kind regelmatig bestuurder?

Geef bij de verzekering aan wanneer je kind je auto vaak leent door hem of haar op te geven als regelmatig bestuurder. De verzekeraar berekent de premie dan opnieuw. Je betaalt daarna dus een hogere premie. Doe je dit niet, dan wordt de schade misschien niet vergoed.

Vaak is dit een goed moment om te bekijken of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Elke verzekeraar berekent de premie namelijk op een andere manier. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl geeft je hier snel inzicht in. Vul je gegevens in en vergelijk autoverzekeringen op basis van premie en dekking.

Situatie 2: Schade door eigen kind aan geparkeerde auto

Je kind heeft besloten een kunstwerk van je auto te maken en is erg trots op de zorgvuldig geplaatste krassen. Hoe goed je kind het ook bedoelde, blij ben je er natuurlijk niet mee. Wat vergoedt de autoverzekering?

De schade die je kind heeft gemaakt wordt gezien als eigen schuld, dus alleen een all risk verzekering vergoedt de nieuwe laag lak. Mocht je kind hetzelfde idee hebben gehad met de auto van je buren, dan valt de schade onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan auto door eigen kind claimen

  • Bereken eerst of het voordeliger is de reparatie uit eigen zak te betalen, omdat je terugvalt in je no-claimkorting als je de schade claimt.
  • Claim de schade op dezelfde manier als wanneer je zelf schade zou hebben gemaakt.
  • Maak foto’s van de schade en zoek getuigen, bijvoorbeeld via social media, als het om een ongeluk gaat.
  • Geef het aan als je kind je auto heeft geleend, dit heeft verder geen gevolgen voor de vergoeding.
  • Kies voor een aangesloten herstelbedrijf om minder of misschien zelfs geen eigen risico te betalen.
Teruggevallen in schadevrije jaren? Check je premie!
Heb je schade geclaimd en ben je teruggevallen in je schadevrije jaren? Dan is je premie waarschijnlijk gestegen. Vergelijk autoverzekeringen en vind de beste en goedkoopste autoverzekering. Goedkoopste autoverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Mijn kind heeft schade gemaakt aan auto"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl