Steenmarter schade verhalen

Wordt schade door steenmarter aan auto gedekt door verzekering?

Woon je aan een bosrand, dan heb je wel eens kans dat een steenmarter aan de kabels van je auto knaagt. Zeker als er visolie in zit. De steenmarter schade aan de kabels valt alleen niet altijd onder de dekking van je autoverzekering. Hoe zit het precies met schade door een steenmarter en de autoverzekering?

Steenmarter autoverzekering – WA

Een hoop mensen betalen te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Vergelijk snel en ontdek zelf hoeveel goedkoper het kan. Autoverzekering vergelijken >>

De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Als een steenmarter schade veroorzaakt, dekt je autoverzekering dit dus niet.

Steenmarter verzekering – WA beperkt casco of all risk

De WA beperkt casco en all risk autoverzekering dekken wél schade aan je eigen auto. Of schade door een steenmarter hieronder valt, is echter onduidelijk bij veel verzekeraars. Deze schade staat niet specifiek gemeld in de voorwaarden. Dus als een steenmarter zijn tanden in je kabels heeft gezet, kun je het beste even contact opnemen met je verzekeraar om te vragen of deze de schade vergoedt.

Vaak richten steenmarters echter niet veel schade aan. Wanneer je deze schade claimt, val je terug in schadevrije jaren en betaal je een hogere premie. Vaak is het goedkoper wanneer je zelf de kosten van de reparatie betaalt. Ook dit kun je het beste even voorleggen aan je verzekeraar. Deze berekent wat voor jou voordeliger is. In het artikel ‘Kleine schade auto’ lees je hier meer over.

Schade door steenmarter voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als je verzekeraar de steenmarter schade niet dekt. Nieuwere auto’s zijn al vaak minder toegankelijk voor steenmarters dan oudere auto’s, maar je kunt meer doen:

  • Parkeer je auto waar mogelijk in een afgesloten garage.
  • Schaf een ultrasone dierenverjager aan. De steenmarter vindt het ultrasone geluid irritant en vertrekt naar een aantrekkelijkere plek.
  • Spuit herthoornspray rondom je auto. De geur schrikt steenmarters af.
Kijk jij nog wel eens om naar je autoverzekering? Het kan goedkoper!Waarschijnlijk betaal je al jaren te veel voor je autoverzekering. Vul je gegevens in, vergelijk en zie hoeveel goedkoper je uitkomt. Autoverzekering vergelijken >>
1 reactie op "Steenmarter schade verhalen"
 
Reacties
  • John 17 mei 2018
    misschien ook slim om te verwijzen naar: https://desteenmarter.nl/wetgeving/ aangezien de steenmarter een beschermde diersoort is in NL, handig om te weten als je de steenmarter wilt verjagen zonder in de problemen te komen...
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Deze artikelen vind je vast ook interessant

Schadeformulier invullenAchterkant schadeformulier invullen

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl