Stormschade auto, wat dekt de verzekering?

Nederland kent dan misschien geen orkanen en ander extreem weer, maar stormachtige dagen hebben we zeker genoeg. Zulke dagen leiden tot veel schademeldingen, bijvoorbeeld door losvliegende takken of dakpannen die op een auto terechtkomen. Bij stormschade is meestal niemand aansprakelijk. Hoe handel je dit dan af met je autoverzekering? 

Je auto verzekeren tegen stormschade? Vergelijk eenvoudig alle autoverzekeringen en kies de verzekering met de scherpste premie die het beste past bij je auto. Goedkoopste autoverzekering vergelijken >>

Wanneer is schade aan auto door storm verzekerd?

Je autoverzekering vergoedt stormschade als je een WA beperkt casco of een all risk autoverzekering hebt. De verzekeraar stelt wel als voorwaarde dat de storm minimaal windkracht 7 had. Dit controleert ze aan de hand van gegevens van het KNMI.

Neem bij stormschade altijd zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. Deze vertelt je wat je moet doen en waar je recht op hebt. Je moet in elk geval een schadeformulier invullen en opsturen. Maak ook foto’s van de schade en voeg eventuele getuigenverklaringen bij.

Let op: Het is belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk te vermelden waar en hoe laat de schade ontstond. Met deze gegevens controleert de verzekeraar of er daadwerkelijk een storm was met minimaal windkracht 7.

Stormschade auto en eigen risico

Je betaalt bij stormschade meestal een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico verschilt per maatschappij. In de voorwaarden van je autoverzekering lees je hoeveel eigen risico je betaalt.

Stormschade auto en schadevrije jaren

Bij de meeste autoverzekeraars gaat een claim voor stormschade niet ten koste van je schadevrije jaren, maar controleer dit wel voor de zekerheid. Gaat het claimen wél ten koste van je opgebouwde schadevrije jaren, dan is het vaak voordeliger de stormschade zelf te betalen.

Tip! Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl zie je direct door enkele verzekeringen te selecteren en uitgebreid met elkaar te vergelijken of stormschade ten koste gaat van je schadevrije jaren en of je een eigen risico betaalt.

Schade aan auto door storm en alleen een WA verzekering?

Een WA autoverzekering vergoedt alleen schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Stormschade valt hier dus niet onder. Om alsnog stormschade vergoed te krijgen, kun je de eigenaar van het goed dat de schade veroorzaakt heeft aansprakelijk stellen. Bij weggewaaide dakpannen is dit bijvoorbeeld de eigenaar van het huis. De eigenaar is echter alléén aansprakelijk als jij aantoont dat hij nalatig is geweest, bijvoorbeeld door weinig onderhoud aan het dak.

Stormschade aan auto in buitenland

Bij stormschade in het buitenland geldt dezelfde dekking voor je autoverzekering als in Nederland. De polis is geldig in alle landen die op de groene kaart van je verzekeraar staan vermeld. Als je stormschade krijgt aan je auto in het buitenland, neem dan contact op met je autoverzekeraar.

Betaal niet te veel voor je autoverzekering!Vul je gegevens en gewenste dekking in en wij tonen je alle autoverzekeringen die daarbij passen. Vergelijk en vind gemakkelijk de beste autoverzekering voor jou en je auto. Goedkoopste autoverzekering >>
Nog geen reacties op "Stormschade auto, wat dekt de verzekering?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen