Contact

5 tips om te besparen op je verzekeringen

De coronacrisis heeft op veel huishouden financiële impact doordat mensen hun baan kwijt raken of tijdelijk minder inkomsten hebben. Als dat voor jou geldt, is dat natuurlijk heel vervelend en elke besparing is dan welkom. Wij helpen je hier graag een beetje bij met onze handige tips om geld te besparen op je verzekeringen.

1. Creëer overzicht

Besparen op je verzekeringen begint met het scheppen van overzicht. Pak dus je polismap of je rekeningafschriften van het afgelopen jaar erbij en zet op een rij waar je allemaal premie voor betaalt.

2. Heb je die verzekeringen echt nodig?

Een risico van lang niet naar je verzekeringen omkijken, is dat je betaalt voor verzekeringen die je helemaal niet nodig hebt. Zo betalen sommige mensen nog jaren voor een verzekering van een smartphone, tablet of laptop die ze inmiddels niet meer hebben.

In Nederland is alleen een zorgverzekering en een autoverzekering (als je een auto hebt) verplicht. Inboedel-, opstal en reisverzekeringen zijn ook nuttig. Maar bij je andere verzekeringen moet je toch echt afvragen of je ze echt nodig hebt. Als je het risico waarvoor je je verzekerd zelf kunt betalen, is je verzekering bijna altijd overbodig.

3. Bekijk elk jaar opnieuw je autoverzekering

Zeker als je al een hele tijd in dezelfde auto rijdt, heb je misschien al jaren niet meer naar je autoverzekering om gekeken. Maar die wereld staat niet stil. Autoverzekeraars veranderen regelmatig hun premies. Je auto wordt ouder en jij bouwt (hopelijk) meer schadevrije jaren. Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat een andere autoverzekering nu voor jou goedkoper is. Elk jaar even je autoverzekering vergelijken kost je slechts 2 minuten en het bespaart je een hoop geld.

Bonustip! Rijd je door de Corona-crisis tijdelijk niet in je auto, bijvoorbeeld omdat je vanuit huis werkt? Je auto schorsen zorgt ervoor dat je in die tijd ook geen wegenbelasting en premie voor je autoverzekering hoeft te betalen. Je moet de auto dan wel op je eigen terrein zetten, zoals in een garage of onder je carport.

4. Doorlopende reisverzekering? Kijk elk jaar goed naar je plannen!

Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering. Dat is fijn, want je hoeft niet elke keer als je een vakantie of een weekendje weg boekt een nieuwe verzekering af te sluiten. Maar je betaalt ook al snel onnodig te veel geld als je niet elk jaar de dekking aanpast op je reisplannen. Ga je bijvoorbeeld dit jaar niet buiten Europa op reis? Dan kan je de werelddekking aanpassen naar een goedkopere Europadekking. En als door de corona-crisis je vakantieplannen dit jaar helemaal van de baan zijn, heb je je doorlopend reisverzekering in 2020 misschien wel helemaal niet nodig.

5. Verzekeringen samenvoegen in één pakket

De meeste mensen hebben wel een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. En als je een koophuis hebt, heb je waarschijnlijk ook een opstalverzekering. Wist je dat je vaak veel goedkoper uit bent als je deze verzekeringen samenvoegt in één pakket? Bij de meeste verzekeraars krijg je korting op zo’n pakket. Daarnaast is het extra gemakkelijk als je schade hebt. Je hoeft namelijk niet na te denken over wat onder welke verzekeringen valt. Dat regelt je verzekeraar voor jou. Wel zo handig! Kijk direct hoeveel jij bespaart: woonverzekeringen vergelijken.

Bespaar zonder moeite op al je verzekeringen!Vul je gegevens en wensen in en je ziet alle verzekeringen die daarbij passen. Je vindt snel de beste én de goedkoopste verzekering voor jouw situatie. Sluit vervolgens direct online af en bespaar! Verzekeringen vergelijken>>
Nog geen reacties op "5 tips om te besparen op je verzekeringen"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen