Contact

Wat zijn acceptatievragen bij een autoverzekering?

Vraag je een autoverzekering aan, dan stelt de verzekeraar of tussenpersoon eerst een aantal vragen waarmee hij bepaalt of ze je accepteren als klant. Deze acceptatievragen zijn er, zodat de verzekeraar een goede risico afweging kan maken. De acceptatievragen gaan dus niet alleen over je auto, maar ook vooral over jou als bestuurder van de auto.

Welke acceptatievragen zijn er?

Elke verzekeraar stelt (ongeveer) dezelfde acceptatievragen, ongeacht wie de autoverzekering aanvraagt. De acceptatievragen die je krijgt zijn:

1. Is je auto langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
2. Is je autoverzekering ooit opgezegd of geweigerd dor een andere verzekeraar?
3. Heb je de afgelopen 5 jaar één of meerdere schades gereden?
4. Heb je een in Nederland geldig rijbewijs?
5. Wordt je rijvaardigheid beïnvloed door een handicap, ziekte of medicatiegebruik?
6. Is je ooit de rijbevoegdheid ontzegd?
7. Ben je ooit in aanraking geweest met of veroordeeld door een strafrechter?

Is je te verzekeren motorvoertuig beschadigd op de gewenste ingangsdatum van de verzekeringsdatum en wil je de bestaande schade claimen op je aangevraagde autoverzekering?

Meldingsplicht acceptatie autoverzekering

Ben altijd eerlijk bij het beantwoorden van de acceptatievragen. De verzekeraar heeft namelijk allerlei systemen om de informatie die je opgeeft te controleren. Als blijkt dat je niet de waarheid hebt verteld, wordt de verzekering afgewezen en krijg je een melding achter je naam.

Als de verzekeraar bij een schadeclaim ontdekt dat je niet helemaal eerlijk bent geweest, heb je ook nog de kans dat de schade niet wordt uitgekeerd.

Autoverzekering aanvragen

Voor je een autoverzekering aanvraagt, is het altijd verstandig eerst een goede vergelijking te maken. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de verschillende autoverzekeringen, zowel qua dekking als qua premie. Goed je autoverzekering vergelijken scheelt je soms tot wel 600 euro per jaar! Op Geld.nl maak je zo’n vergelijking heel makkelijk en snel. Je vult alleen een paar gegevens in en ziet dan direct welke autoverzekering het beste past bij jou en je auto en tegelijkertijd de laagste premie heeft. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Wat zijn acceptatievragen bij een autoverzekering?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen