Contact

Bijna helft van Nederlanders betaalt te veel voor lening

Uit onderzoek van kredietverstrekker FREO en Marktonderzoeksbureau Markteffect blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders die geld lenen, na het afsluiten van een lening hier niet meer naar om kijkt. Daar waar ze wél geregeld hun zorgverzekering of autoverzekering vergelijken, doen ze dat dus niet bij hun lening. Dit is niet slim. Mensen die namelijk wél vergelijken en overstappen besparen gemiddeld wel 393 euro op de kosten van hun lening!

Waarom doen mensen dit niet?

De redenen dat mensen niet tussentijds hun leningen vergelijken en oversluiten zijn opmerkelijk:

  • 33 procent zegt geen interesse in te hebben
  • 25 procent denkt dat ze niet kunnen besparen
  • 25 procent is ervan overtuigd dat ze al de best passende voorwaarden hebben 

Raar natuurlijk, want wie heeft er nu geen interesse in geld besparen? En hoe weet je nu zeker dat je al de best passende lening hebt tegen de laagste rente, als kredietverstrekkers deze telkens aanpassen?

Tip! Als je tegenwoordig je lening oversluit naar een andere kredietverstrekker, betaal je bijna nooit boeterente meer!

Hoe vergelijken en overstappen van lening?

Nee, om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaald en de meest gunstige voorwaarden hebt, zul je toch echt geregeld een vergelijking moeten maken. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk en in een paar minuten gepiept.

Op Geld.nl vergelijk je namelijk het grootste aanbod kredietverstrekkers op een overzichtelijke en begrijpelijke manier en zie je in één oogopslag waar je de best passende lening vindt, met de laagste rente en meest gunstige voorwaarden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan voor de lening van je keuze.

Tip! Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan tijdens het invullen van je gegevens. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Wist je dat...Geld.nl volledig onafhankelijk is! Zo maak je altijd een eerlijke vergelijking en weet je zeker dat je nergens anders goedkoper uit bent! Lening vergelijken
Nog geen reacties op "Bijna helft van Nederlanders betaalt te veel voor lening"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen