Leningen samenvoegen: bespaar in 5 stappen

Veel Nederlanders hebben wel één of meerdere leningen, bijvoorbeeld voor een auto, verbouwing of een nieuwe keuken. Geld lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Helaas is te veel betalen dat vaak ook. Vooral met meerdere leningen is de kans groot dat je te veel rente betaalt. Dit kan gemakkelijk anders. Als je meerdere leningen hebt, is je leningen samenvoegen in één grote lening vaak voordelig. Lees snel verder en ontdek hoe je leningen samenvoegt en eenvoudig bespaart met lagere rente.

Eén lening voor schulden

Bespaar en voeg je leningen samen! Vergelijk het grootste aanbod leningen en zie snel waar je de laagste rente krijgt. Vraag direct online aan via Geld.nl en bespaar op de kosten van je leningen! Lening vergelijken >> 

Je leningen samenvoegen in één lening houdt in dat je één grote, nieuwe lening afsluit ter hoogte van het bedrag van al je openstaande schulden samen. Met dit geld los je vervolgens al je bestaande leningen af. Je hebt dan nog maar één lening over. Dat is wel zo overzichtelijk. Hoe pak je dit aan?

1. Weet wat je hebt

Zorg voor een overzicht van welke leningen je waar hebt en hoe hoog de nog openstaande bedragen zijn. Denk hierbij niet alleen aan gewone leningen, maar ook aan doorlopende kredieten, openstaande bedragen op je creditcard, roodstand bij de bank en koop op afbetaling. Vooral over de laatste drie betaal je een hoge rente, waardoor je er gemakkelijk veel op bespaart.

2. Wat kost je lening samenvoegen?

Bij sommige leningen betaal je helaas een boete als je ze vroeg aflost. Om zeker te weten of je bespaart door je leningen samen te voegen, moet je dus weten wat het kost. Je berekent dit zelf door alle voorwaarden van je lening uit te pluizen. Of je vraagt gewoon aan je kredietverstrekker wat het kost om de lening in één keer af te lossen.

3. De nieuwe mogelijkheden

Je weet nu welke leningen je hebt en wat het kost om ze af te lossen. Tijd om te kijken naar de mogelijkheden voor je nieuwe lening. Veel mensen bellen het liefst hun huisbank om de mogelijkheden te bespreken, maar bedenk dat leningen bij grote banken duur zijn. Je bespaart dus meer door zelf wat onderzoek te doen.

Wij hebben de kredietverstrekkers en hun kosten alvast voor je op een rij gezet. Vul het gewenste leenbedrag in en je ziet direct wat het je kost en bij welke kredietverstrekker je het goedkoopst geld leent.

4. Bereken hoeveel je bespaart

Tot nu toe heb je dingen uitgezocht en berekent, maar nu wordt het echt leuk: in deze stap zie je hoeveel je bespaart door je leningen samen te voegen.

Tel de kosten die je betaalt voor de nieuwe lening op bij de eventuele boetes voor het voortijdig aflossen van je huidige leningen.

Bereken vervolgens de kosten die je nog zou moeten betalen voor je huidige leningen.

Het verschil tussen deze twee bedragen is je besparing. Verrassend hé? Had jij verwacht dat je zoveel zou besparen?

5. Pak die besparing!

Nu moet je die besparing alleen nog waarmaken door de gewenste lening aan te vragen. Via Geld.nl vraag je eenvoudig een offerte aan voor de lening van je keuze.

Tip! Geef bij de aanvraag als leendoel op dat je je huidige leningen oversluiten. Zo weet de kredietverstrekker wat je van plan bent en voorkom je een afwijzing in verband met je huidige leningen.

Zodra je het bedrag voor de nieuwe lening ontvangt, los je je huidige leningen af. Doe dit zo snel mogelijk. Zo kom je niet in de verleiding het geld toch voor iets anders te gebruiken.

Direct je leningen samenvoegen?Vergelijk snel het grootste aanbod leningen voor de laagste rente. Vraag direct aan via Geld.nl en los al je leningen af met een goedkopere, nieuwe lening.  Goedkoop geld lenen >>
1 reactie op "Leningen samenvoegen: bespaar in 5 stappen"
 
Reacties
  • JCA Martis 03 februari 2017
    Ik heb verschillende schulden ik heb een goed betaalde baan en wil eigelijk alles afbetalen en alleen met een schuld blijven
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl