4 tips badkamer financieren

Een lekker groot ligbad, een regendouche en vloerverwarming, hoe zit jouw ideale badkamer eruit? Daar heb je vast al een idee over. Maar je ideale badkamer kost waarschijnlijk veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar voor handen heeft. Geld lenen voor een badkamer is dan een optie. Hoe je dat voordelig doet, leggen we je uit met vier tips.

1. Lening badkamer kiezen

Voordelig geld lenen voor badkamer? Vergelijk dan het grootste aanbod leningen en vind snel de laagste rente. Zo betaal je nooit te veel voor je lening. Vraag direct online aan en bespaar! Goedkoop geld lenen >>

Geld lenen voor je badkamer kan met een persoonlijke lening, doorlopend krediet of door je hypotheek te verhogen.

Je hypotheek verhogen kan alleen als je overwaarde hebt. Heb je dat niet, dan is een persoonlijke lening een betere keuze. De vaste rente en looptijd geven je houvast en de rente is aftrekbaar, omdat je de lening gebruikt voor het verbouwen van je woning.

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Hypotheek
 • Vaste rente
 • Vaste looptijd
 • Rente aftrekbaar
 • Overzichtelijk
 • Variabele rente
 • Flexibele looptijd
 • Rente niet aftrekbaar
 • Flexibiliteit is handig
 • Vaste/variabele rente
 • Vaste looptijd
 • Rente aftrekbaar
 • Alléén met overwaarde

Wil je echter meer flexibiliteit voor het geval de badkamer duurder uitvalt dan verwacht, dan is een doorlopend krediet handig. Je neemt dan eerder afgeloste bedragen gewoon weer op wanneer je wat meer geld nodig hebt. Je neemt onbeperkt op en lost vrij af tot een maximaal limiet. Handig wanneer je wat extra’s nodig hebt. Bovendien betaal je alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag.

2. Looptijd lening voor badkamer bepalen

Een persoonlijke lening heeft een looptijd van één tot tien jaar. Je maandlasten zijn lager wanneer je kiest voor een langere looptijd. Nu denk je misschien dat een langere looptijd voordelig is, maar dit klopt niet. Je betaalt dan namelijk ook langer rente, waardoor je uiteindelijk méér betaalt dan bij een kortere looptijd. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd voor de voordeligste lening.

Kies je een doorlopend krediet, spreek dan een hoger aflossingspercentage af om te besparen. Meestal heb je een aflossingspercentage van 1 procent, 1,5 procent of 2 procent van het totale kredietbedrag. Hogere lasten betekent dat je lening sneller is afbetaald en je dus ook korter rentekosten betaalt.

3. Pas op met badkamer op afbetaling

Sommige badkamerinstallateurs bieden een nieuwe badkamer op afbetaling aan. Je betaalt de nieuwe badkamer dan in termijnen, plus rente. Het is een makkelijke oplossing, maar de rentes zijn vaak hoog. Bekijk dus eerst andere mogelijkheden om de voordeligste badkamer financiering te vinden.

4. Alle aanbieders lening badkamer bekijken

Bedenk je goed dat grote banken vaak hogere leenrentes vragen dan kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil loopt al snel op tot 700 euro per jaar. Kredietverstrekkers vergelijken is dus de sleutel tot een goedkope lening.

Bonustip! De waarde van je woning stijgt dankzij de badkamerrenovatie. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog genoeg vergoeding krijgt mocht je woning ooit beschadigen.

Goedkoop je badkamer financieren was nog nooit zo makkelijk!
Kredietverstrekkers vergelijken veel moeite? Niet met ons overzicht. Wij hebben de aanbieders alvast voor je op een rijtje gezet. Vul je leenbedrag in en je ziet direct jouw goedkoopste lening. Vraag daarna gelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan. Geld lenen vergelijken >>
Nog geen reacties op "4 tips badkamer financieren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl