4 tips elektrische fiets financieren

Lekker sportief op de fiets naar je werk. Het heeft veel gezondheidsvoordelen, maar je wilt natuurlijk niet helemaal bezweet op kantoor aankomen. Een e-bike is dan ideaal. Je bent door de trapondersteuning sneller op je plaats van bestemming en doordat je zelf mee trapt, blijft je conditie op peil. Er hangt echter wel een prijskaartje aan. Daarom denk je misschien aan lenen voor je elektrische fiets. Hoe je dat het beste doet lees je in dit artikel.

Mogelijkheden elektrische fiets financieren

Voordelig je elektrische fiets financieren? Betaal niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen en sluit de lening met de laagste rente direct online af. Goedkoop geld lenen >>

Een e-bike is een stuk duurder dan een normale fiets. De prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro. Met een beetje discipline kun je dat bedrag natuurlijk best bij elkaar sparen. Maar misschien wil je daar niet op wachten. Dan is geld lenen voor je elektrische fiets ook een optie. Je wilt daarvoor alleen niet te veel betalen. En dat hoeft gelukkig ook niet.

4 tips betaalbaar elektrische fiets financieren

Geld besparen op je elektrische fiets lening is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met deze tips.

1. Welke lening voor elektrische fiets kiezen?

Bij een lening voor een elektrische fiets heb je de keuze uit twee soorten kredieten: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is voor je elektrische fiets de meest geschikte financiering. Het bedrag dat je maandelijks aflost staat vast en weet je precies wanneer de lening is afgelost. Wel zo overzichtelijk.

2. Pas op met elektrische fiets op afbetaling

Veel fietsenzaken bieden e-bikes op afbetaling aan. Wij raden dit af. De rente voor zo’n elektrische fiets lening is vaak hoger dan wat je betaalt voor lening bij een bank of kredietmaatschappij.

3. Looptijd lening elektrische fiets

Voor een persoonlijke lening spreek je af met de bank hoe lang de lening loopt. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten Het is daarom verleidelijk om voor een lange looptijd te kiezen, maar dit is niet het meest verstandig. Als je elektrische fiets zijn beste tijd heeft gehad, wil je niet nog bezig zijn met je lening afbetalen. Kies daarom een looptijd die past bij de verwachte levensduur van je elektrische fiets.

4. Bekijk alle elektrische fiets leningen

De meeste mensen die een lening voor een elektrische fiets afsluiten, gaan hiervoor naar de bank waar ze ook hun andere bankzaken regelen. Dat voelt immers vertrouwd. Maar het kost je ook geld. De rentetarieven voor lenen liggen bij grote banken vaak hoger dan bij de kleinere, online kredietverstrekkers. Bekijk dus alle mogelijkheden om zeker te zijn van de voordeligste lening voor een elektrische fiets. Wil je een goedkope lening? Vergelijk dan bij ons het grootste aanbod leenaanbieders.

Goedkoop lenen voor je elektrische fiets?Wij hebben de aanbieders alvast op een rij gezet. Je hoeft alleen het gewenste leenbedrag in te vullen en je ziet direct bij welke aanbieder je het goedkoopste leent voor je e-bike. Vraag direct online een offerte aan en bespaar! Lening vergelijken >>
Nog geen reacties op "4 tips elektrische fiets financieren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl