Contact

Geld lenen is niet eng!

Nederlanders zijn over het algemeen van huis uit een spaarzaam volk. Wil je iets kopen? Dan spaar je daar maar voor. Maar wanneer sparen je te langzaam gaat en je nu direct bijvoorbeeld een nieuwe auto of CV ketel nodig hebt, is geld lenen een goede optie. Toch is voor veel mensen geld lenen nog altijd taboe. Onterecht, want lenen is tegenwoordig heel normaal en helemaal niet eng.

Sparen is er tegenwoordig vaak niet meer bij

De opvatting dat je niet te snel geld leent, stamt een beetje uit vroegere tijden. Destijds was het zelfs niet vanzelfsprekend een hypotheek af te sluiten wanneer je een huis kocht. Op z’n minst spaarde je, zodat je een groot deel van de koopsom zelf kon betalen. Ook moest je vroeger nog écht moeite doen om een lening af te sluiten.
Tegenwoordig is dat heel anders. De maatschappij is sneller geworden en iedereen is een bepaalde mate van welvaart gewend. Wanneer vandaag iets stuk gaat, moet dit morgen vervangen zijn. Sparen is er dan vaak niet meer bij. Simpelweg door tijdgebrek. En een lening aanvragen is via internet een fluitje van een cent geworden.

Nooit meer onverantwoord lenen door strenge regelgeving

Dankzij strengere regelgeving en transparante voorlichting, is geld lenen eigenlijk niet meer onverantwoord. Er worden tegenwoordig zoveel checks uitgevoerd, dat het bijna niet mogelijk is méér te lenen dan je kunt dragen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je maximaal moet gaan lenen. Je financiële situatie kan namelijk altijd plots veranderen, waardoor je alsnog in de problemen komt.

Ook heeft iedereen altijd en overal toegang tot internet, waardoor je als consument snel en makkelijk leningen en kredietaanbieders met elkaar vergelijkt. Een kat in de zak kopen is er dan ook allang niet meer bij. Met andere woorden: Geld lenen is niet eng!

Tip! Op Geld.nl vergelijk je alleen maar betrouwbare kredietverstrekkers met een vergunning van de AFM. Je kiest hier dus altijd een aanbieder die zich netjes aan de regels en wetgeving voor krediet verstrekken houdt.

Wist je dat…Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 393 euro aan rentekosten is? Betaal niet te veel voor je lening en vergelijk snel het grootste aanbod kredietverstrekkers online. Geld lenen vergelijken
Nog geen reacties op "Geld lenen is niet eng!"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen