4 tips geld lenen voor inboedel

Als je dan eindelijk je droomhuis hebt gevonden, moet je het nog inrichten. Een huis wordt immers pas echt een thuis met een interieur dat past bij jouw smaak en woonwensen. Of misschien zijn je huidige meubels aan vervanging toe. Een nieuwe inboedel is helaas niet goedkoop. Dus als je nog niet genoeg hebt gespaard, wil je misschien geld lenen voor meubels. Met onze tips kies je een passende lening en houd je het betaalbaar.

Tips lening voor meubels

Vind de goedkoopste lening voor meubels! Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind direct de laagste rente. Vraag online aan en bespaar! Goedkoop geld lenen >>

1. Welke lening voor meubels kiezen?

Als je geld gaat lenen voor je inboedel heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag tegen een rente die vaststaat. Zo weet je precies hoeveel de lening je kost. Omdat ook de looptijd vast staat, weet je ook wanneer je de lening hebt afgelost. Het is een ideale lening als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt.

Maar bij de inrichting van je huis weet je vaak nog niet precies hoe hoog de totale kosten uitpakken. Een doorlopend krediet is dan meer geschikt. Tot aan de kredietlimiet kun je zoveel opnemen als je nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het deel dat je hebt opgenomen. Heb je toch meer nodig? Niet erg! Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen.

2. Pas op met meubels op afbetaling

Bij veel meubelzaken en postorderbedrijven kun je je inboedel op afbetaling kopen. Dit lijkt misschien interessant, maar is vaak duur. De rente die je betaalt ligt namelijk fors hoger dan bij een bank of kredietmaatschappij. Niet in deze valkuil trappen, bespaart je een hoop geld.

3. Looptijd lening voor meubels bepalen

Als je voor een persoonlijke lening kiest, dan spreek je een looptijd af met de bank. Een langere looptijd betekent een lagere rente, dus het lijkt aantrekkelijk om voor een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Je wilt echter niet nog de lening aan het afbetalen zijn wanneer je nieuwe meubels versleten zijn. Pas de looptijd dus aan aan de levensduur van je aankoop.

4. Verstrekker lening meubels kiezen

De meeste mensen die geld lenen voor de inrichting van hun huis, gaan direct naar de bank waar ze ook hun betaal- en spaarrekening hebben. Maar dit is meestal niet de voordeligste optie. Grote banken vragen hogere rentes voor een lening dan kleinere, online kredietverstrekkers. Goed vergelijken gaat je hier dus geld besparen.

Tip! Heb je nieuwe meubels, dan is de waarde van je inboedel waarschijnlijk gestegen. Pas daarom even je inboedelverzekering aan, zodat je de juiste vergoeding krijgt bij eventuele schade.

Geld lenen voor je inboedel hoeft niet duur te zijn!Vergelijken lijst lastig, maar wij helpen je daar graag bij. Wij hebben namelijk alle kredietverstrekkers voor je op een rij gezet. Vul je leenbedrag in, vergelijk en vind eenvoudig de goedkoopste lening. Je vraagt direct een gratis, vrijblijvende offerte aan. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "4 tips geld lenen voor inboedel"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl