Geld lenen voor tuin: 5 tips

Een mooi aangelegde tuin ingericht met luxe loungemeubels waar je in de zomer tot in de late uurtjes kunt genieten van een barbecue en een drankje met vrienden. Of misschien wil je wel je eigen zwembad in de tuin. Wat je wensen ook zijn, het laten aanleggen van een tuin is niet goedkoop. Wil je toch die droomtuin, maar heb je er niet direct het geld voor, dan is geld lenen een optie. Maar daar wil je niet te veel voor betalen. Met deze tips helpen wij je te besparen op de lening voor je tuin.

1. Lening tuin kiezen

Goedkoop geld lenen voor je tuin? Vergelijk dan het grootste aanbod leningen en vind de laagste rente. Vraag direct online aan! Goedkoop geld lenen >>

Wil je geld lenen voor je tuin, dan heb je de keuze uit verschillende soorten leningen. De meest voorkomende zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Welke het voordeligste is hangt af van verschillende factoren.

- Een persoonlijke lening is de meest overzichtelijke lening. Je weet precies hoeveel je leent, welk rentetarief je betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. Dit is de meest geschikte leenvorm als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt.

- Heb je iets meer flexibiliteit nodig voor het geval de kosten van je tuin hoger of lager uitpakken, dan is een doorlopend krediet meer geschikt. Tot aan het kredietlimiet bepaal je zelf hoeveel geld je opneemt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Dit kan je flink wat geld besparen als je toch niet het volledige bedrag nodig hebt.

2. Looptijd lening tuin bepalen

Bij een doorlopend krediet kun je naar eigen inzicht extra aflossen en dus zelf bepalen wanneer je de lening volledig aflost. Als je voor een persoonlijke lening kiest, spreek je met de bank een looptijd af. Omdat je elke maand aflost, is aan het einde van de looptijd de hele lening voor je tuin afgelost. Hierbij geldt vaak hoe langer de looptijd, hoe lager de rente die je betaalt en hoe lager je maandlasten. Maar kies niet zomaar voor de langste looptijd. Met een langere looptijd betaal je langer rentekosten over het verschuldigde bedrag, waardoor je dus eigenlijk meer geld kwijt bent dan bij een lening met een kortere looptijd. Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

3.Onvoorziene kosten tuin financieren

Het is moeilijk in te schatten hoeveel de nieuwe tuin gaat kosten. Het kan altijd duurder uitpakken dan je had ingeschat. Je kunt deze onvoorziene kosten van de tuin financieren met een doorlopend krediet, maar daarvan is de rente niet aftrekbaar. Om met een persoonlijke lening toch geld achter de hand te hebben leen je vijf procent meer geld dan je nodig denkt te hebben. Houd deze vijf procent apart en los er je lening vervroegd mee af als blijkt dat je het niet (volledig) nodig hebt gehad.

4. Korting lening tuin woningeigenaren

Heb je een woning in je bezit, dan kun je de nieuwe tuin financieren met lagere rente. Er zijn namelijk kredietverstrekkers die korting op de rente bieden voor woningeigenaren. Je hebt wel strengere voorwaarden. Zo mag je de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Bij welke kredietverstrekker lenen voor tuin? 

Veel mensen kijken voor een lening voor een tuin naar dezelfde bank als waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben. Grote kans echter dat je bank niet de goedkoopste lening heeft. Er zijn veel kleinere kredietverstrekkers met lagere rente. Het loont dus om eventjes verder te kijken dan je eigen bank en te vergelijken.

Goedkoop lenen voor je tuin was nog nooit zo makkelijk!Wij hebben namelijk alle banken en kredietverstrekkers voor je op een rijtje gezet. Vul je leenbedrag in en zie direct jouw goedkoopste lening. Vraag daarna gelijk je gratis, vrijblijvende offerte aan. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "Geld lenen voor tuin: 5 tips"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl