3 tips lening deeltijdstudie

Je bent nooit te oud om te leren. En het kan zeker geen kwaad om dingen bij te leren. Een deeltijdstudie naast je baan geeft je bovendien veel voordelen: nieuwe inzichten, betere prestaties én kans op promotie. Maar hoe regel je de financiering deeltijdstudie? Je hebt immers geen recht op studiefinanciering. Geld lenen op de traditionele manier is een alternatief. Hoe je dat voordelig doet leggen we je uit met drie tips.

Goedkope financiering deeltijdstudie? Vergelijk dan alle leningen en je vind snel de laagste rente. Vraag je goedkoopste lening direct online aan met een vrijblijvende offerte. Goedkoop geld lenen >>

1. Lening deeltijdstudie kiezen

De beste optie is natuurlijk als je werkgever de studiekosten betaalt, volledig of in ieder geval deels. Gaat dit niet of heb je nog een deel dat je zelf moet betalen, dan biedt een persoonlijke lening of doorlopend krediet uitkomst. Welke beter is, ligt aan je eigen voorkeuren.

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Tegemoetkoming DUO
  • Vaste rente
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandlasten
  • Overzichtelijk
  • Variabele rente
  • Flexibele looptijd
  • Vrij opnemen en aflossen
  • Flexibiliteit is handig
  • Strenge voorwaarden
  • Dekt niet de volledige kosten

Een persoonlijke lening is overzichtelijk omdat je precies weet wat je uiteindelijk betaalt door de vaste rente en looptijd.

Een doorlopend krediet is daarentegen een stuk flexibeler. Handig wanneer je studie langer duurt dan gepland. Je neemt dan gewoon een afgelost deel opnieuw op om het nieuwe studiejaar te betalen en je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen deel. Dit is echter ook een valkuil, omdat je misschien in de verleiding komt telkens opnieuw geld op te nemen, ook voor dingen die niets met je studie te maken hebben.

2. Looptijd lening deeltijdstudie bepalen

Houd je persoonlijke lening voordelig en kies een zo kort mogelijke looptijd. Een langere looptijd zorgt weliswaar voor lagere maandlasten, maar je betaalt ook langer rentekosten. Je totale kredietsom is dan uiteindelijk hoger dan met een kortere looptijd.

Voor een doorlopend krediet geldt ongeveer hetzelfde idee, ook al werkt deze leenvorm niet met een looptijd. Een doorlopend krediet heeft een maandelijks aflossingspercentage van 1 procent, 1,5 procent of 2 procent. Een lager aflossingspercentage zorgt ervoor dat je langer aan de lening vastzit en dus meer rentekosten betaalt. Bespaar dus op je doorlopend krediet door een hoger aflossingspercentage te kiezen.

3. Aanbieders financiering deeltijdstudie vergelijken

Veel mensen gaan naar de bank waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben voor een lening. Oud en vertrouwd is natuurlijk fijn, maar je gooit er vaak een hoop geld mee weg. Grote banken vragen namelijk een hogere rente dan kleine, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom alle aanbieders en betaal niet te veel voor je lening.

Lening deeltijdstudie vergelijken veel moeite?Niet met ons overzicht. Je vult simpelweg je leenbedrag in en ziet direct welke lening de laagste rente en beste voorwaarden heeft. Vervolgens vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan. Geld lenen vergelijken >>
Nog geen reacties op "3 tips lening deeltijdstudie"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Deze artikelen vind je vast ook interessant

Goedkoop geld lenenRijbewijs financiering

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl