3 tips financiering aankoop chalet

Iedere zomer heb je weer dat gedoe met drukke vakantieparken en een chalet reserveren. Is het niet veel handiger om je eigen chalet te hebben? Je gaat dan gewoon wanneer het je uitkomt, zonder eerst te moeten reserveren. Dát is pas relaxen. Maar hoe ga je zo’n chalet financieren? Geld lenen is een optie. Met drie tips helpen wij je de voordeligste lening te vinden.

Chalet financieren? Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de laagste rente. Vervolgens sluit je jouw goedkoopste lening direct af! Geld lenen vergelijken >>

1. Lening voor chalet kiezen

Allereerst kies je een geschikte leenvorm voor je chalet. Je hebt de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de hypotheek. Iedere vorm heeft zo zijn voor- en nadelen.

 

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Hypotheek
  • Vaste rente
  • Vaste looptijd
  • Geen notariskosten
  • Overzichtelijk: je weet precies wat je betaalt
  • Flexibele rente
  • Flexibele looptijd
  • Geen notariskosten
  • Flexibiliteit brengt gevaren met zich mee
  • Vaste of flexibele rente
  • Vaste looptijd
  • Geen notariskosten
  • Chalet wordt niet volledig gefinancierd


Geld lenen voor een chalet is het verstandigst met een persoonlijke lening. De rente en looptijd staan vast, waardoor je precies weet wat je kwijt bent. Dat is wel zo overzichtelijk.

Een chalet geheel financieren met een hypotheek is niet meer mogelijk door de aangescherpte regels. Alleen de eerste woning is volledig te financieren met een hypotheek. Een tweede woning, of in dit geval chalet, wordt maar deels gefinancierd. Je zult dus alsnog zelf geld in moeten brengen. Daarnaast krijg je met een hypotheek ook te maken met advies- en notariskosten, wat de prijs weer omhoog krikt. Dit is bij een persoonlijke lening niet het geval.

2. Looptijd financiering chalet bepalen

Kies je een persoonlijke lening, dan spreek je een looptijd af met de bank. Hier geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Dit lijkt natuurlijk voordelig, maar dat is schijn. Je betaalt dan namelijk langer rentekosten, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Voor een goedkopere lening kies je dus een zo kort mogelijke looptijd.

3. Alle leningen chalet bekijken

De meeste mensen die een lening zoeken gaan direct naar de bank waar ze ook de rest van hun bankzaken hebben lopen. Lekker makkelijk en snel zonder zoekwerk. Je gooit zo echter geld weg. Grote banken vragen meestal hogere rentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Vergelijk daarom alle kredietverstrekkers voor een voordelig e lening voor je chalet.

Bonustip! Chalet gekocht? Dan moet je die ook verzekeren. Kies niet zomaar voor de verzekeraar waar je al je verzekeringen hebt lopen. Die is namelijk niet automatisch de goedkoopste. Vergelijk daarom woonverzekeringen online en bespaar nog meer geld.

Goedkoop geld lenen voor chalet was nog nooit zo makkelijk!Kredietverstrekkers vergelijken te veel moeite? Niet met ons overzicht. Wij hebben de aanbieders alvast voor je op een rijtje gezet. Vul je leenbedrag in en je ziet direct jouw goedkoopste lening. Vraag daarna gelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "3 tips financiering aankoop chalet"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl