3 tips tiny house financieren

Terwijl veel mensen dromen over een groot huis voorzien van alle luxe, is er een beweging die juist niets liever dan het tegenovergestelde wil. Alleen leven met wat je écht nodig hebt, dat is de filosofie achter een tiny house. Deze woningen van niet meer dan 50 vierkante meter maken je zelfstandiger en bewuster. Maar hoe ga je zo’n tiny house financieren? Geld lenen is een optie als je niet genoeg spaargeld hebt. Houd je lening voordelig met onze drie tips.

Goedkoop tiny house financieren? Vergelijk dan het grootste aanbod leningen tegen de laagste rente. Zo betaal je niet te veel. Vraag direct je vrijblijvende offerte aan! Geld lenen vergelijken >>

1. Financiering tiny house kiezen

De voordeligste manier om je tiny house te financieren is met een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening staat alles vast, dus weet je precies wat de lening voor een tiny house je kost en wanneer die is afbetaald. 

Bouw je een tiny house vanaf nul? Misschien vind je een doorlopend krediet dan fijner. Hiermee neem je afgeloste bedragen opnieuw op, wat handig is wanneer de bouw duurder uitvalt dan verwacht. De rente is echter flexibel, dus is het moeilijk te zeggen wat je uiteindelijk betaalt.

Een tiny house is een woning. Waarom dan geen hypotheek? Een hypotheek voor een tiny house is alléén mogelijk als die vast staat aan de grond, je een omgevingsvergunning hebt en je je kunt inschrijven in het BRP op dat adres. Maar zelfs dan is een hypotheek geen garantie. Sommige verstrekkers eisen namelijk dat je woning van steen is gebouwd en een tiny house is vaak gemaakt van andere materialen.

Persoonlijke lening Doorlopend krediet Hypotheek
  • Vaste rente
  • Vaste looptijd
  • Overzichtelijk
  • Variabele rente
  • Vrij aflossen/opnemen
  • Flexibiliteit is handig
  • Vaste/variabele rente
  • Vaste looptijd
  • Strengere voorwaarden

2. Looptijd financiering tiny house bepalen

Een persoonlijke lening heeft een looptijd van één tot tien jaar. Met een langere looptijd heb je minder maandlasten, maar je betaalt ook langer rentekosten. Je bent dus uiteindelijk meer kwijt. Met een kortere looptijd en hogere maandlasten bespaar je aan eind honderden tot zelfs duizenden euro’s. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd.

Nog een pluspunt aan een korte looptijd is dat je sneller van de lening af bent en dus sneller financieel onafhankelijk.

3. Aanbieders financiering tiny house vergelijken

Wacht nog even voordat je naar je huisbank stapt om de lening voor je tiny house aan vragen. Grote banken vragen namelijk vaak hogere rentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil kan oplopen tot wel 700 euro. Neem daarom eerst de tijd om alle leningen te vergelijken en bespaar eenvoudig op je lening.

Leningen voor tiny house vergelijken te veel moeite?Niet met ons overzicht. Wij hebben alle aanbieders alvast voor je op een rijtje gezet. Vul je leenbedrag in en zie direct welke lening de laagste rente en beste voorwaarden heeft. Vraag daarna direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "3 tips tiny house financieren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl