5 tips uitbouw financieren

Je wilt graag wat groter wonen, maar je houdt te veel van je huidige stulpje om die te verlaten. Met een uitbouw creëer je meer woonruimte in je huidige woning, Maar het heeft wel een prijskaartje. Hoe ga je de uitbouw financieren? Wij zetten de mogelijkheden op een rij en geven je enkele tips om je aanbouw voordelig te financieren.

Betaal niet te veel voor je uitbouw financiering! Vergelijk direct alle rentes voor je uitbouw lening en vraag direct de goedkoopste aan. Lening vergelijken >>

Tips uitbouw financieren met lening

Geld besparen op de lening voor je uitbouw is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met deze tips.

1. Soort lening voor uitbouw kiezen

Geld lenen voor een uitbouw kan met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden een persoonlijke lening aan, omdat hier de meeste voordelen aan zitten:

  • Je maandlasten staan vast.
  • Je weet precies wanneer de lening is afgelost.
  • Omdat je de lening gebruikt voor je woning en maandelijks aflost, mag je de rente aftrekken van je inkomstenbelasting in box 1.

Een doorlopend krediet is meer flexibel en heeft daarom ook zijn voordelen, namelijk:

  • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen. Altijd handig als de uitbouw duurder uitpakt.
  • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is vooral voordelig als je toch minder geld nodig blijkt te hebben dan gedacht.

Het grote nadeel van een doorlopend krediet is echter dat de rente niet aftrekbaar is.

2. Onverwachte kosten uitbouw financieren

Een verbouwing kan onverhoopt duurder uitpakken dan je had ingeschat. Daarom is het doorlopend krediet juist zo handig, maar ja, die rente is niet aftrekbaar. Om met een persoonlijke lening toch de onverwachte kosten te financieren, leen je je vijf procent meer dan wat je denkt nodig te hebben. Los de lening dan vervroegd af wanneer je die vijf procent niet nodig blijkt te hebben.

3. Looptijd lening aanbouw bepalen

Kies je een persoonlijke lening, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Je denkt nu vast: “Dan ga ik toch voor de langste looptijd?” Het lijkt voordelig, maar dat is het niet. Met een langere looptijd betaal je namelijk langer rentekosten over het geleende bedrag, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan met een kortere looptijd. Ga dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

4. Aanbouw financieren met korting

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de rente als je woningeigenaar bent. Je hebt dan dus een lening met lagere rente. Deze lening heeft andere voorwaarden dan "normale" leningen. Eén van die voorwaarden is dat je de woning niet mag verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker. 

5. Waar lenen voor uitbouw?

De meeste mensen die een aanbouw financieren gaan hiervoor naar de bank waar ze ook hun hypotheek en betaalrekening hebben. Maar daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee. De grote banken vragen namelijk hogere rentes dan de kleinere, online kredietverstrekkers. Even verder kijken dan je eigen bank en vergelijken bespaart dus flink wat geld.

Uitbouw financieren met een hypotheek

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan je hypotheek. Dat is ook de verstandigste optie om je uitbouw te financieren. Dit kan echter alléén als je voldoende overwaarde hebt.

Tip! Door de uitbouw wordt de oppervlakte van je huis groter en verandert de waarde van je woning. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je voldoende vergoed krijgt als er iets met je huis gebeurd.

Goedkoop je uitbouw financieren was nog nooit zo makkelijk!Wij hebben de aanbieders voor je op een rijtje gezet. Vul je leenbedrag in en je ziet direct jouw goedkoopste lening. Vraag daarna gelijk je gratis, vrijblijvende offerte aan. Scheelt je niet alleen geld, maar ook wat tijd. Goedkoop geld lenen >>
Nog geen reacties op "5 tips uitbouw financieren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl