Contact

Kies ook tijdens de meivakantie voor een goede reisverzekering!

De meivakantie staat voor de deur. Dit betekent dat veel Nederlanders er weer een aantal dagen op uit gaan. Geliefde bestemmingen tijdens de meivakantie zijn onder andere Duitsland, België en Nederland. Waar je ook naar toe gaat in de meivakantie, belangrijk is dat je een goede reisverzekering hebt. Je bent dan verzekerd tegen verlies of beschadiging van je bagage en tegen onvoorziene kosten door ziekte of diefstal. Ook als je in eigen land blijft.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering meivakantie

Is de meivakantie één van vele vakanties of weekendjes weg in een jaar, dan is het goedkoper een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd.

Ga je echter niet zo vaak weg, maar bijvoorbeeld alleen in de meivakantie, dan is een kortlopende reisverzekering voor jou meer geschikt. Met een kortlopende reisverzekering ben je namelijk verzekerd van het begin tot en met het eind van je vakantie.

Bagage kwijt tijdens de meivakantie

Ook tijdens de meivakantie en in Nederland kan er van alles met je bagage gebeuren. Je raakt spullen kwijt, ze gaan kapot of worden gestolen. Om dit te claimen heb je bagagedekking op je reisverzekering. Maar let goed op. Elke reisverzekering hanteert andere vergoedingen en de verschillen zijn enorm. Om er zeker van te zijn dat je met een gerust hart op meivakantie gaat, kun je je reisverzekering vergelijken op dekking en premie. Zo weet je zeker dat je goed verzekert op reis gaat én dat je niet onnodig te veel betaalt!

Meivakantie en medische kosten

Via je zorgverzekering ben je in Nederland verzekerd voor medische kosten. Ga je echter naar het buitenland met de meivakantie, dan worden medische kosten meestal alleen gedekt tot de in Nederland geldende tarieven. Vaak zijn medische behandelingen in het buitenland echter wat duurder, waardoor deze extra kosten voor je eigen rekening komen. Een reisverzekering voor medische kosten biedt hierbij dus uitkomst.

Meivakantie en pech onderweg

Met een pechhulpverzekering worden eventuele kosten bij pech onderweg vergoed. Sta je dus met pech ergens langs de kant van de weg, dan wordt je auto ter plekke gerepareerd, krijg je vervangend vervoer of worden bijkomende kosten vergoed.

Let op! Heb je al een pechhulpverzekering via je autoverzekering afgesloten? Dan is deze dekking natuurlijk overbodig bij je reisverzekering! Check dit dus goed en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent.

Annuleren meivakantie

Je gaat er niet van uit, maar er kan altijd wel iets gebeuren waardoor je de meivakantie moet annuleren. Een annuleringsverzekering bij je reisverzekering komt dan goed van pas. Check wel altijd eerst de voorwaarden van je reisverzekering, zodat je ook zeker weet dat de reden van annuleren geldig is voor je verzekeraar. Niet elke situatie biedt valt namelijk onder de dekking van je annuleringsverzekering.

Betaal jij ook te veel voor je reisverzekering?Check het snel en bespaar! Vergelijk eenvoudig online en vind de goedkoopste reisverzekering met de best passende dekking. Reisverzekering vergelijken
1 reactie op "Kies ook tijdens de meivakantie voor een goede reisverzekering!"
 
Reacties
  • Jon 22 mei 2019
    Bedankt voor het artikel. Was heel nuttig.
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen