Contact

Wintersportdekking vaak niet voldoende bij skivakantie!

Het skiseizoen is inmiddels in volle gang en duizenden mensen genieten ook dit jaar weer van de winterse omstandigheden in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Een week je hoofd leeg maken en nergens anders aan denken dan aan pistes, skiwasser en apfelstrudel. Maar ben je eigenlijk wel goed verzekerd? Een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking is namelijk lang niet altijd voldoende!

Medische kosten niet altijd standaard verzekerd

De meeste mensen die op skivakantie gaan sluiten net voor ze vertrekken nog even snel een wintersportdekking af. Door de naam denkt iedereen dat ze vervolgens onbezorgd kunnen skiën. Helaas is dat niet altijd het geval. De meeste wintersportdekkingen vergoeden namelijk geen medische kosten. Deze moet je vaak zelf nog apart afsluiten.

Terugvallen op je zorgverzekering is ook niet altijd toereikend. De basisverzekering vergoedt namelijk wel spoedeisende hulp, maar alleen tot de in Nederland gangbare tarieven. Juist in Oostenrijk en Zwitserland zijn de zorgkosten een stuk hoger dan in Nederland, waardoor je zelf moet bijbetalen.

Tip! Een aanvullende dekking voor medische kosten bij je reisverzekering is dus écht aan te raden. Vooral ook omdat deze vaak het eigen risico van je zorgverzekering vergoedt.

Dekking voor je wintersportuitrusting

Naast de medische kosten wil je natuurlijk ook dat je wintersportuitrusting goed verzekerd is tegen schade of diefstal. Bij de meeste verzekeraars valt je skiuitrusting onder de standaard bagagedekking. Maar is dat niet het geval, dan moet je ook hiervoor een aparte verzekering afsluiten. Check voor je vertrekt dus altijd even de voorwaarden van je reisverzekering. Let dan ook goed op de dekking! De ene verzekeraar vergoedt maximaal 350 euro, terwijl je bij een andere verzekeraar tot maximaal 5.000 euro verzekerd bent.

Conclusie wintersportdekking

Ga je op wintersportvakantie, dan zijn er dus eigenlijk maar drie zaken waar je goed op moet letten bij het kiezen van je reisverzekering:

1. Kies sowieso altijd voor een aanvullende wintersportdekking
2. Kijk of eventuele medische kosten worden vergoed
3. Let erop of je wintersportuitrusting is meeverzekerd tegen het juiste bedrag

Neem deze drie elementen mee en je weet zeker dat je écht onbezorgd de piste af kunt.

Besparen was nog nooit zo makkelijk!
Vergelijk, vind en sluit direct de best passende reisverzekering af tegen de scherpste premie. Goedkoopste reisverzekering
Nog geen reacties op "Wintersportdekking vaak niet voldoende bij skivakantie!"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen