Klantenservice

5 Tips om je belastingteruggave te besteden

Als het goed is heb je afgelopen periode weer netjes je belastingaangifte gedaan en met een beetje mazzel ontvang je eind mei een mooi bedrag. Voor de een komt dit als geroepen en voor de ander is het een leuk extraatje. Hoog tijd om te beslissen wat je met je belastinggeld gaat doen. Stop je het in je huis, zet je het op je spaarrekening of ga je er heel andere dingen mee doen? We geven je vijf tips om je belastinggeld goed te besteden.

Tip 1 – Lening aflossen met belastinggeld

Heb je toevallig een lening die je elke maand geld kost? Dan kan het interessant zijn deze (gedeeltelijk) af te lossen met je belastinggeld. Zo verlaag je de maandlasten tijdens de rest van je looptijd en creëer je elke maand wat meer financiële ruimte. Hiermee profiteer je dus eigenlijk het hele jaar van je belastinggeld.

Tip 2 – Met belastinggeld je hypotheek extra aflossen

Je bespaart op je hypotheek door deze extra af te lossen met je ontvangen belastingcenten. Vooral nu de spaarrente zo laag staat is dit een erg interessante optie. Maar let op! Extra aflossen op je hypotheek is niet altijd verstandig. Neem daarom eerst contact op met je hypotheekverstrekker. Deze geeft je een advies op maat en vertelt je precies of extra aflossen voor jou aantrekkelijk is.

Tip 3 – Je belastinggeld sparen

Ja, de spaarrentes staan op dit moment heel laag. Toch is het slim om een financiële buffer op te bouwen. Je weet nooit wanneer je wasmachine het begeeft of je auto het loodje legt. Een heel spannend bestedingsdoel is het natuurlijk niet. Maar wat extra geld op je spaarrekening komt altijd van pas!

Let op! Spaar wel tegen de hoogste rente en beste voorwaarden. Online je spaarrente vergelijken is nu heel makkelijk. Check het snel, zo loop je niet onnodig rente-inkomsten mis!

Tip 4 – Pensioensparen met belastinggeld

Over een appeltje voor de dorst gesproken. Zelf extra sparen voor je pensioen is natuurlijk altijd goed. Op een pensioenspaarrekening spaar je namelijk belastingvrij. Dit is niet alleen fijn voor later, maar financieel ook nog eens erg aantrekkelijk! Bovendien krijg je een deel van het ingelegde bedrag volgend jaar weer terug bij de belastingteruggave.

Tip 5 – Verhuizen met je belastinggeld

Heb je in de planning om binnenkort een nieuw huis te kopen? Dan weet je dus dat je nog maar maximaal 100 procent van de woningwaarde mag lenen via je hypotheek. Alle bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting en notariskosten komen voor eigen rekening. Een ideaal doel natuurlijk voor je belastinggeld.

Spaar altijd tegen de hoogste rente!Vergelijk, vind en sluit online de spaarrekening af tegen de beste voorwaarden en met de hoogste spaarrente. Spaarrente vergelijken
Nog geen reacties op "5 Tips om je belastingteruggave te besteden"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen