Contact

Ben ik verzekerd tegen zakkenrollers?

De komende tijd vinden er door heel Nederland weer tal van festivals en evenementen plaats. Hartstikke gezellig natuurlijk. Maar let je wel op! Er komen helaas ook minder goedwillende mensen naar zo’n grote festiviteiten. Elk jaar worden namelijk duizenden mensen gerold en helaas is niet iedereen hiertegen verzekerd. Daarom geven we je een aantal mogelijkheden om diefstal tóch vergoed te krijgen en tips om zakkenrollen zo veel mogelijk te voorkomen.

Diefstal en je inboedelverzekering

Wordt ergens in Nederland je portemonnee of smartphone gestolen, dan ben je vaak verzekerd via je inboedelverzekering, maar alléén als dit gepaard gaat met geweld of bedreiging. Gelukkig is dit meestal niet het geval en merk je niet eens dat iemand je portemonnee wegneemt. Het vervelende is dan dus wel dat de diefstal níet onder je standaard dekking valt. Een aanvullende verzekering in de vorm van buitenhuisdekking biedt hierbij uitkomst. Alle inboedel die je buiten je huis bij je draagt valt dan onder deze dekking. Dus ook je portemonnee of telefoon.

Tip! Om aanspraak te maken op je inboedelverzekering bij diefstal moét je als bewijs altijd aangifte doen bij de politie.

Zakkenrollers tijdens vakantie

Worden je zakken gerold tijdens je vakantie in Nederland? Dan heb je ook de mogelijkheid om de diefstal te claimen op je reisverzekering. Voorwaarde hierbij is wél dat je minimaal één overnachting moet hebben geboekt. Diefstal tijdens een meerdaags festival waarbij je blijft slapen valt dus ook onder je dekking reisverzekering.

Diefstal in het buitenland

Vier je vakantie in het buitenland, dan vallen je spullen sowieso onder de bagagedekking van je reisverzekering. Deze zijn echter maar verzekerd tot een maximumbedrag en verschillen per verzekeraar. Goed je reisverzekering vergelijken is dus niet alleen belangrijk voor je premie, maar ook voor je dekking!

Let op! Wanneer bezittingen of kostbaarheden uit je tent zijn gestolen en er zijn geen duidelijke sporen van inbraak, gaat de verzekeraar waarschijnlijk niet over tot uitkering. Lees hiervoor goed de voorwaarden van je verzekeraar.

Tips om zakkenrollen te voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Dat geldt ook voor zakkenrollers. We geven je daarom graag een aantal tips om het zakkenrollers zo lastig mogelijk te maken:

  1. 1. Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee
  2. 2. Laat je niet afleiden en wees alert
  3. 3. Let extra goed op bij extreme drukte
  4. 4. Stop je portemonnee of telefoon niet in je broekzak (voor- en achterzakken!)
  5. 5. Maak je tas dicht en sluit de rits extra af met bijvoorbeeld een veiligheidsspeld
  6. 6. Laat je tas nooit onbewaakt liggen en draag hem diagonaal over je schouder
  7. 7. Toch de dupe van zakkenrollers? Doe altijd aangifte bij de politie!
Goed verzekerd op vakantie?Vergelijk online het grootste aanbod verzekeraars en kies de reisverzekering met de best passende dekking en laagste premie. Reisverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Ben ik verzekerd tegen zakkenrollers?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen