Klantenservice

Huissleutel kwijt, wat dekt je woonverzekering?

Sommige mensen raken altijd hun spullen kwijt. De huissleutels bijvoorbeeld. Meestal vind je ze dan wel terug op de meest gekke plekken in je huis. Maar wat nu als je de huissleutels écht kwijt bent en je ze ook niet meer vindt? Moet je dan per se al je sloten vervangen en wordt dit vergoed door je woonverzekering?

Huissleutel verloren – Inboedelverzekering

Je inboedelverzekering dekt, zoals de naam al zegt, schade aan je inboedel. Je huissleutels vallen normaal gesproken ook onder je inboedel. Maar er zijn helaas ook een paar verzekeraars die nieuwe huissleutels niet vergoeden of alleen bij diefstal. Kijk dus even goed in de voorwaarden van je eigen inboedelverzekering of je verzekeraar het maken van nieuwe huissleutels vergoedt en hoe zij omgaan met het vervangen van sloten.

Let op! Sommige inboedelverzekeraars verplichten je bij verlies van je huissleutels ook je sloten te laten vervangen.

Huissleutel kwijt – Opstalverzekering

Sleutels kwijt en je gaat je sloten vervangen? Deze kosten worden dan door de meeste opstalverzekeringen vergoed. Check hiervoor wel even de voorwaarden van je opstalverzekering. Het verschil in dekking is namelijk erg groot tussen de verzekeraars. De een vergoedt het vervangen van sloten tot een bepaald bedrag, terwijl de ander alle gemaakte kosten vergoedt en weer een ander niets.

Let op! Ben je de huissleutels kwijt en is de kans groot dat de vinder je adres kan achterhalen? Dan eisen sommige verzekeraars dat je binnen 24 uur al je sloten laat vervangen! Kies bij het vervangen van je sloten direct inbraakwerende sloten met een Politiekeurmerk voor een extra veilig gevoel!

Wat te doen bij kwijtraken huissleutels?

Doe altijd aangifte bij de politie wanneer je ontdekt dat je de huissleutels niet meer hebt. Of je huissleutels gestolen zijn of dat je ze bent verloren maakt geen verschil. Meestal stelt je verzekeraar een aangifte bij de politie ook als voorwaarden om eventuele schade of kosten te claimen.

Bespaar op je woonverzekering

Raak je een keer je huissleutels kwijt, dan is het natuurlijk prettig wanneer je wel een goede woonverzekering hebt. Zelf je woonverzekering vergelijken is nu heel makkelijk en doe je eenvoudig en snel op Geld.nl. Hier vergelijk je het grootste aanbod inboedel- en opstalverzekeringen, zodat je altijd de best passende verzekering vindt met de laagste premie.

Bespaar op je woonverzekering!Vergelijk online het grootste aanbod woonverzekeringen en sluit direct af met de laagste prijsgarantie! Woonverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Huissleutel kwijt, wat dekt je woonverzekering?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen