Contact

Tips om woninginbraak te voorkomen

Het aantal woninginbraken loopt de laatste jaren steeds verder terug. Tóch is het slim om extra waakzaam te zijn. Om het aantal woninginbraken nog verder terug te dringen geven we je graag een aantal tips om een woninginbraak te voorkomen.

Maak je woning ‘onaantrekkelijk’ met een alarm

Inbrekers kijken waar ze makkelijk en snel binnen kunnen komen. Huizen die rondom goed verlicht zijn, goed hang en sluitwerk of een inbraakalarm hebben laten ze liever links liggen. Waarom namelijk moeite doen en risico lopen, als ze ergens anders geen strobreed in de weg wordt gelegd? Koop dus een goed inbraak alarm en zorg dat de woning rondom verlicht is. Inbrekers werken uiteindelijk het liefst anoniem in het donker!

Laat geen hulpmiddelen rondslingeren

Insluipers betreden een woning vaak via een bovenlicht. Een klein raampje boven de deur of bij het toilet is al een ideale ingang voor inbrekers. Als jij denkt dat het raam te hoog zit en er toch niemand bij kan, dan reken je niet op al die hulpmiddelen die los in je tuin staan. Een kliko kan bijvoorbeeld goed als trapje dienen voor inbrekers. Maar ook rondslingerend tuingereedschap kan inbrekers helpen om je woning binnen te komen. Zorg dan ook dat dit soort hulpmiddelen goed in een afgesloten schuur staan.

Tips om woninginbraak te voorkomen

Bovenstaande aandachtspunten zijn het meest belangrijk om een woninginbraak te voorkomen. Maar er zijn meer tips. We zetten ze voor jou nog eens op een rij:

 1. Bekijk je huis eens kritisch met de ogen van een inbreker
 2. Zorg voor goede sloten in heel het huis
 3. reng goede verlichting aan rond je woning
 4. Installeer een alarminstallatie
 5. Bevestig anti-inbraak strips bij de voor- en achterdeur
 6. Koop een inbraakwerende kluis voor je kostbaarheden
 7. Neem deel aan een buurtpreventiegroep via WhatsApp
 8. Communiceer niet via facebook dat je op vakantie bent

Woninginbraak terwijl je thuis bent

Niet alle woninginbraken vinden plaats wanneer het huis leeg en verlaten is. Het komt ook voor dat inbrekers toeslaan terwijl jij boven in de woning bent. Ook dan zijn er een aantal handelingen die je het beste kunt doen als je merkt dat de inbreker in je woning is:

 • Laat de inbreker weten dat je thuis bent en maak flink lawaai
 • Bel direct de politie en roep dit ook tegen de inbreker
 • Ga nooit tussen de inbreker en zijn vluchtweg staan
 • Probeer een glimp op te vangen van de inbreker en onthoud uiterlijke kenmerken

Inbraak en je woonverzekering

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat er wordt ingebroken in je woning. Belangrijk is dan dat je een goede woonverzekering hebt afgesloten. Het vergoedt niet de emotionele schade van een woninginbraak, maar een woonverzekering vergoedt wél de geleden braakschade aan je huis. Zijn er kostbare spullen weggenomen tijdens de woninginbraak? Dan doe je een beroep op je inboedelverzekering.

Woning inbraak en je autoverzekering

Vaak worden bij een woninginbraak ook je autosleutels meegenomen. Dit is voor een dief namelijk een makkelijke en grote buit. Leg of hang je autosleutels dan ook nooit zichtbaar op een tafeltje of aan een haakje naast de voordeur. Zorg daarnaast dat je een passende autoverzekering hebt met dekking voor verduistering en diefstal van je auto.

Verzekerd tegen woninginbraak?Check het snel! Vergelijk online heel makkelijk het grootste aanbod woonverzekeringen op voorwaarden, dekking en premie en bespaar tot 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Tips om woninginbraak te voorkomen"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen