Contact

DSW verhoogt de zorgpremie 2020 met 6 euro

DSW heeft weer als eerste de premie zorgverzekering bekend gemaakt voor 2020. Waar op Prinsjesdag nog werd uitgegaan van een stijging van ongeveer 3 euro per maand, verhoogt DSW haar premie met 6 euro. De basisverzekering van DSW komt met deze stijging uit op 118 euro per maand.

Waarom stijgt de zorgpremie 2020 van DSW?

Verzekeraar DSW verhoogt haar zorgpremie onder andere om de stijgende zorgkosten op te vangen. Op de eerste plaats gaan de loonkosten in de zorg iets omhoog én stijgen de uitgaven voor geneesmiddelen nog altijd. Ook compenseerde DSW het afgelopen jaar de premie vanuit hun reserves met 5 euro. Komend jaar compenseren ze dit nog maar met 2 euro. 

Met deze stijging van 6 euro komt de basispremie van DSW wel aardig in de buurt van de door het kabinet voorspelde gemiddelde van 118,41 euro.

Eigen risico is wel lager bij DSW

In tegenstelling tot de stijging van de basispremie, profiteer je bij DSW wél van een lager eigen risico. In plaats van de wettelijk vastgestelde 385 euro eigen risico, hanteert DSW namelijk een minimum eigen risico van 375 euro. Dit mag je natuurlijk wel verhogen tot maximaal 885 euro. Door het vrijwillig eigen risico te verhogen krijg je namelijk een korting op je zorgpremie.

Premie 2020 overige zorgaanbieders

De premiestijging van DSW betekent niet dat alle zorgverzekeraars de premie met 6 euro verhogen, al is DSW vaak wel een aardige graadmeter. Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars de premie voor 2020 bekend hebben gemaakt. Vanaf die dag is het ook mogelijk om van zorgverzekering te veranderen.

Tip! Wil jij als eerste de nieuwe zorgpremies ontvangen? Meld je dan nu aan voor de Zorgalert.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende zorgverzekering tegen de laagste premie! Zorgverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "DSW verhoogt de zorgpremie 2020 met 6 euro"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen