Contact

Zo bespaar je komend jaar nóg meer op je zorgverzekering

Het is weer zover. De zorgpremies voor 2020 zijn allemaal bekend. De hoogste tijd om je zorgverzekering eens kritisch tegen het licht te houden. Vooral dit jaar loont het om een vergelijking te maken en over te stappen van zorgverzekeraar. Er zijn namelijk, in tegenstelling tot andere jaren, verschillende zorgverzekeringen waarbij de premie niet stijgt, maar juist daalt! Daarnaast gaan mensen met een collectieve zorgverzekering via hun werk of sportvereniging juist méér betalen. Dit komt omdat de collectiviteitskorting daalt van 10 naar 5 procent. Met andere woorden, je kunt komend jaar dus nog meer op je zorgverzekering besparen dan andere jaren.

Premieverlaging verzekeraars

Zoals elk jaar heeft DSW als eerste verzekeraar de zorgpremie 2020 bekend gemaakt. Zij verhogen de basisverzekering met 6 euro naar 118 euro per maand. Dat is dus een flinke stijging. Maar gelukkig zijn er ook een aantal verzekeraars waarbij de premie daalt. CZ bijvoorbeeld verlaagt de basisverzekering met 3,85 en Zilveren Kruis met 1,50 per maand. Maar ook VGZ en Univé verlagen de premie van de basisverzekering met 1 euro. Al gaat het hier wel om de naturaverzekering.

Halvering collectiviteitskorting

Naast het feit dat alle premies en voorwaarden veranderen, is er dit jaar nóg iets dat voor heel veel mensen verandert. Namelijk de collectiviteitskorting. Waar mensen met een collectieve zorgverzekering eerder nog een flinke korting van 10 procent kregen. Is deze voor het komend jaar gehalveerd naar 5 procent. Hierdoor stijgt de premie van elke collectieve zorgverzekering. En dit geldt voor maar liefst tweedere van de verzekerden in Nederland!

Tip! Dit is dus misschien hét moment om afscheid te nemen van je collectieve zorgverzekering en over te stappen op een goedkopere, reguliere zorgverzekering.

Hoe besparen op zorgverzekering?

Wil je dus ook profiteren van een lagere zorgpremie of voorkomen dat je onnodig te veel betaalt met een veel te dure collectieve zorgverzekering? Vergelijk dan eens het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Je vult alleen maar je zorgwensen in en wij laten je de best passende zorgverzekeringen zien. En omdat wij geen afspraken hebben met verzekeraars, staat bij ons de best passende en goedkoopste altijd bovenaan. Dat maakt van zorgverzekering overstappen wel héél makkelijk.

Waarop letten bij zorgverzekering vergelijken?

Ga jij je zorgverzekering vergelijken, dan zijn er ook een paar zaken waar je even goed op moet letten. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Natura of restitutiepolis – De basis zorgverzekering is voor iedereen in Nederland gelijk. Wel heb je de keuze tussen de naturapolis of een restitutiepolis. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een naturapolis de kosten alleen vergoed krijgt als je naar een aangesloten zorgverlener gaat. Kies je voor de restitutiepolis, dan maakt het voor de vergoeding niet uit naar wie je toe gaat. Wel is de premie van de restitutiepolis vaak wel iets hoger dan die van een naturapolis.
  • Eigen risico – Het verplicht eigen risico voor 2020 is 385 euro. Je kunt er ook voor kiezen om dit eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal 885 euro. Door je eigen risico te verhogen, krijg je een korting op je premie. Maar let op! Heb je komend jaar zorg nodig, dan betaal je dus wel een groter deel zelf.
  • Aanvullende verzekering – Kijk eens kritisch naar je aanvullende verzekeringen. De meeste mensen hebben namelijk aanvullingen, die ze helemaal niet nodig hebben. De aanvullende tandverzekering bijvoorbeeld. Ga jij twee keer per jaar op controle en heb je eigenlijk nooit klachten? Dan is een aanvullende tandverzekering meestal overbodig.

Tip! Vooral voor mensen met een collectieve zorgverzekering geldt dat ze voor heel veel zorg betalen, die ze vaak nooit gebruiken. Kijk hier dus echt kritisch naar en wees eerlijk tegenover jezelf. Er valt hier namelijk echt heel veel te besparen!

Besparen op je zorgverzekering is nu heel makkelijk!Door online te vergelijken vind je eenvoudig de best passende zorgverzekering met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar! Zorgvergelijker
Nog geen reacties op "Zo bespaar je komend jaar nóg meer op je zorgverzekering"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen