Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Overstappers zorgverzekering wachten tot einde van het jaar

In de laatste week van het jaar stappen we weer massaal over van zorgverzekering. De meeste mensen wachten tot de laatste dagen van het jaar met hun definitieve keuze, ziet vergelijkingssite Geld.nl. “Het was gisteren vier keer zo druk in onze zorgvergelijker als de afgelopen weken”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl

Overstapper kiest nog bewuster

Mensen lijken zich dit jaar nog bewuster van hun zorgbehoefte. Ze verzekeren echt alleen wat ze nodig hebben, constateert de vergelijkingssite. “Deze ontwikkeling zien we al jaren, maar dit zorgseizoen zijn de gemaakte keuzes nog scherper”, voegt Bulthuis toe. Zo kiest een groter deel van de overstappers (32 procent) alleen voor een basisverzekering. Dit was in het zorgseizoen 2016-2017 nog 29 procent.

Daarnaast wordt minder vaak voor een aanvullende verzekering gekozen. 45 procent van de verzekerden kiest hiervoor. Dit was vorig jaar nog 53 procent. De mensen die voor een aanvullende verzekering kiezen doen dit voornamelijk voor de fysiotherapie.

Bij de tandarts verzekeringen is wel een groei zichtbaar. 23 procent van de verzekerden kiest voor een basisverzekering met een tandarts verzekering erbij. Dit tegenover bijna 18 procent vorig jaar.

Verhogen eigen risico minder populair

Ook kiezen minder mensen voor een verhoogd eigen risico, volgens Geld.nl. Dit jaar heeft bijna 80 procent van de verzekerden geen vrijwillig eigen risico. Dat was vorig jaar bijna 76 procent. Van de mensen die wel een vrijwillig eigen risico hebben, kiest nog steeds het grootste deel voor het maximale bedrag van 500 euro (16,5 procent van alle verzekerden).

Nog maar 3 dagen!

Als je wilt overstappen van zorgverzekering, heb je nog 3 dagen de tijd om dit te regelen. Uiterlijk 31 december moet de opzegging bij de oude zorgverzekeraar binnen zijn. Je hebt dan nog de hele maand januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. “Maar het gemakkelijkste is natuurlijk om voor het einde van dit jaar jezelf aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. Deze zegt dan voor jou de oude zorgverzekering op en dan heb je nergens omkijken meer naar”, adviseert Bulthuis.

Nog geen reacties op "Overstappers zorgverzekering wachten tot einde van het jaar"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl