Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Veranderingen zorgverzekering 2020

Zoals ieder jaar verandert er ook in 2020 weer het een en ander voor je zorgverzekering. Hoe de ziektekostenverzekering er straks precies uit komt te zien en wat er allemaal verandert, is op dit moment nog niet duidelijk. Op 17 september weet je meer. De meeste veranderingen voor de zorgverzekering worden namelijk op Prinsjesdag bekendgemaakt.

Wat verandert er in de zorg in 2020?

Om straks een goede keuze te maken voor je zorgverzekering, is het belangrijk dat je weet wat er allemaal voor je verandert. Denk dan niet alleen aan je zorgpremie, maar ook aan het eigen risico, de dekkingen en de voorwaarden van je basisverzekering of aanvullende zorgverzekering. Ben je straks nog wel goed verzekerd, wat moet je eventueel aanpassen en heb je eigenlijk nog wel de beste deal? Allemaal vragen waar je misschien mee te maken krijgt en waar je antwoord op moet vinden.

Vergelijk veranderingen zorgverzekering 2020

Gelukkig maken wij het je een stuk makkelijker. Op onze website vergelijk je zo meteen namelijk in één oogopslag het grootste aanbod zorgverzekeringen. Jij geeft je wensen aan en wij laten je de best passende zorgverzekeringen zien, gerangschikt op laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en niet onnodig veel premie betaalt.

Wijzigingen eigen risico zorgverzekering 2020

Sinds de invoering in 2008 steeg het verplicht eigen risico bijna elk jaar. De laatste vier jaar is het eigen risico echter gelijk gebleven. Ook voor je zorgverzekering 2020 lijkt het eigen risico gelijk te blijven. De bevriezing van het eigen risico geld namelijk tot 2021. De kans dat het eigen risico komend jaar stijgt is dus vrij klein.

Veranderingen in premies zorgverzekering 2020

De meeste zorgverzekeraars maken hun premies ziektekostenverzekering voor 2020 bekend tussen half oktober en 12 november 2019. Waarschijnlijk zal DSW weer als eerste zijn. Zij doen dit namelijk standaard een week na Prinsjesdag.

Tot wanneer veranderen van zorgverzekering voor 2020?

Zorgverzekeraars hebben uiterlijk tot 12 november de tijd om alle zorgpremies voor 2020 bekend te maken. Vanaf dat moment vergelijk je direct het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl. Je hebt dan tot 31 december 2019 de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Zeg je de ‘oude’ zorgverzekering op vóór 31 december, dan heb je daarna nog tot uiterlijk 31 januari 2020 de tijd een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten.

Nog geen reacties op "Veranderingen zorgverzekering 2020"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl