Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Veranderingen zorgverzekering 2021

Ook in 2021 verandert je zorgverzekering. Zorgverzekeraars wijzigen namelijk elk jaar de premies en dekking. Dat is in 2021 niet anders. De belangrijkste veranderingen voor je ziektekostenverzekering worden pas met Prinsjesdag (15 september 2020) bekend. We geven je hier een overzicht van wat we nu al weten.

Wat verandert er in de zorg in 2021?

Om voor je zorgverzekering 2021 een goede keuze te maken, is het belangrijk dat weet wat er voor jou verandert. Niet alleen wat de premies en dekking doen, maar bijvoorbeeld ook hoeveel eigen risico je betaalt.

Wijziging eigen risico zorgverzekering 2021?

Laten we beginnen met iets wat niet wijzigt: het verplicht eigen risico blijft in 2021 gelijk. Je betaalt dus nog steeds 385 euro. Dit kun je vrijwillig verhogen tot 885 euro, om zo korting te krijgen op je basisverzekeringpremie.

Veranderingen in premies zorgverzekering 2021

Wel betaal je voor je zorgverzekering 2021 waarschijnlijk meer premie. Zeker nu de zorgverzekeraars door het Corona-virus veel meer zorgkosten maken. De verzekeraars hebben weliswaar goede reserves, maar deskundigen rekenen erop dat hierdoor de zorgverzekering in 2021 duurder wordt.

Tip! Als eerst op de hoogte zijn van de nieuwe premies? Meld je aan voor de zorgalert 2021! Je ontvang direct een mail zodra de premies voor de zorgverzekering 2021 bekend zijn.

Wijziging inhoud basispakket zorgverzekering 2021

De overheid voegt elk jaar nieuwe vergoedingen toe aan de basisverzekering. Soms gaan er ook vergoedingen uit. Hoe het basispakket voor de zorgverzekering 2021 er precies uit ziet, is pas definiet op Prinsjesdag. Er is nu slechts één wijziging bekend:

  • De vergoeding van dagbehandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel komt in het basispakket. Nu krijgen mensen hiervoor subsidie van de gemeente.

Ook voor je zorgverzekering 2021 de beste deal?

Wat er ook verandert in de zorgverzekering, je wilt ook in 2021 een goede zorgverzekering tegen een lage premie. Geld.nl helpt je hierbij! Alle zorgverzekeraars maken vóór 13 november de zorgpremies voor 2021 bekend. Vanaf dat moment vergelijk je direct het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl. Je hebt dan tot 31 december 2020 de tijd om over te stappen van zorgverzekering.

Nog geen reacties op "Veranderingen zorgverzekering 2021 "
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen