Vergoeding ooglaseren via zorgverzekering

Sommige mensen die ver- of bijziend zijn, willen liever geen bril of lenzen dragen. Zij kunnen kiezen voor een ooglaserbehandeling. Hiermee wordt via een chirurgische ingreep het gezichtsvermogen (gedeeltelijk) herstelt. Vanuit het basispakket van je zorgverzekering krijg je in dit geval geen vergoeding voor de ooglaserbehandeling.

Wat vergoedt jouw verzekering? Bekijk in onderstaand overzicht wat je huidige zorgverzekering vergoedt en of overstappen voor jou de moeite loont. Overzicht vergoeding ooglaserbehandeling >>

De basisverzekering vergoedt alleen ooglaseren wanneer het om zeer specifieke medische gevallen gaat, bijvoorbeeld wanneer je ogen een allergische reactie geven bij lenzen en je door een afwijking in je gezicht ook geen bril kunt dragen.

In de meeste gevallen zul je voor een vergoeding voor ooglaseren dus een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Let wel: Ook een aanvullende verzekering zal nooit voldoende vergoeden om de ooglaserbehandeling volledig te bekostigen.

Vergoeding voor ooglaseren via aanvullende verzekering

De vergoeding die aanvullende verzekeringen bieden voor ooglaseren verschillen enorm per verzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden eens in de twee jaar een bepaald bedrag, andere vergoeden eenmalig een bedrag en weer andere verzekeraars bieden alleen een kortingsregeling.

Als de verzekeraar een eenmalige vergoeding biedt, kan deze variëren van 50 tot 1.000 euro. Hierbij geldt vaak wel: hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie die je betaalt. Biedt de verzekeraar eens per twee jaar een vergoeding, dan ligt deze meestal tussen de 50 en 300 euro. 

Let op! Sommige verzekeraars bieden een vergoeding per oog. Wanneer je beide ogen laat laseren, krijg je dus tweemaal de geboden vergoeding.

Als derde zijn de aanvullende verzekeringen die een kortingsregeling bieden bij een aantal aangesloten klinieken. Deze korting varieert van 10 tot 15 procent per behandeling. Omdat een ooglaserbehandeling al snel 2.000 euro of meer kost, kan dit dus soms voordeliger zijn dan een vast bedrag eenmalig of per twee jaar.

Wat wordt niet vergoed?

De vergoeding die je krijgt voor de ooglaserbehandeling, geldt alleen voor de behandeling zelf. Intakegesprekken en dergelijke vallen dus buiten de vergoeding.

Daarnaast bieden verzekeraars alleen een vergoeding als je kiest voor een erkende ooglaserkliniek of chirurg. Hierbij kijkt de verzekeraar, de kliniek of chirurg lid is van een bepaalde vakgroep. In de voorwaarden van je zorgverzekering vind je aan welke voorwaarden de kliniek of chirurg moet voldoen.

Aanvullende verzekering voor ooglaseren zinvol?

Of het zinvol is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de ooglaserbehandeling, hangt af van hoeveel je vergoed krijgt en hoeveel premie je betaalt. Kijk daarbij naar de premie die je per jaar betaalt. Is deze hoger dan de vergoeding voor ooglaseren? Dan is het niet zinvol om de aanvullende verzekering af te sluiten als je verder geen gebruik maakt van andere vergoedingen uit de verzekering.

De premie voor een aanvullende verzekering voor ooglaseren varieert van 1 tot 140 euro. Of het loont om een aanvullende verzekering te kiezen, hangt dus erg af van de aanbieder die je kiest.

Tip! Door in de zorgvergelijker aan te geven dat je een aanvulling wilt voor ooglaseren, kun je direct zien welke verzekeraars deze vergoeding bieden. Vervolgens kun je uitgebreid enkele zorgverzekeringen vergelijken, zodat je ziet hoeveel zij vergoeden. Vergelijk dit met de premie die je betaalt voor de aanvullende verzekering en je weet precies welke aanvullende zorgverzekeringen wel en niet lonen.

Vergoeding ooglaseren en eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage voor de ooglaserbehandeling. Omdat de behandeling altijd meer kost dan je verzekeraar vergoedt, moet je echter wel een deel van de behandeling zelf betalen.

Vergoeding ooglaseren en eigen risico

Omdat de aanvullende verzekering is uitgesloten van het eigen risico, betaal je geen eigen risico wanneer de ooglaserbehandeling via deze zorgverzekering wordt vergoed.

Krijg je vanwege een specifieke medische indicatie de ooglaserbehandeling vergoed vanuit de basisverzekering? Dan komt dit wel voor rekening van je eigen risico. Als je je nog niet je volledige eigen risico hebt gebruikt, moet je een deel van de kosten van de ooglaserbehandeling zelf betalen.

De beste zorgverzekering tegen de laagste premie?Het kan! Geef ons je zorgwensen door en wij tonen je alle zorgverzekeringen die daarbij passen. Zo vind je snel de zorgverzekering voor jou met de laagste premie. Zorgverzekering vergelijken >>
Nog geen reacties op "Vergoeding ooglaseren via zorgverzekering "
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Geld is genomineerd voor website van het jaar

Ook tevreden over Geld.nl, stem op ons. (Stemmen kost je minder dan 1 minuut)

STEM NU → Website van het jaar 2018
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl