Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Zorgpremies ook dit jaar weer laat bekend

Net als de rest van Nederland weet jij waarschijnlijk nog niet hoeveel je volgend jaar voor je zorgverzekering betaalt. Zoals elk jaar wachten de zorgverzekeraars weer tot het laatste moment met het bekendmaken van de zorgpremie voor 2019. Alleen verzekeraars DSW en Stad Holland hebben de premies voor 2019 al naar buiten gebracht. Maandag 12 november is de deadline. Dan moéten alle zorgpremies voor 2019 bekend zijn. Vanaf dinsdag 13 november kun je dan een complete zorgvergelijking maken en heb je tot 31 december de tijd om van zorgverzekering over te stappen. 

Als eerste de nieuwe zorgpremies ontvangen?
Meld je gratis aan voor onze Zorgalert en ontvang de zorgpremies 2019 zodra ze bekend zijn!
Aanmelden Zorgalert >>

Waarom wachten zorgverzekeraars zo lang?

De reden waarom zorgverzekeraars tot het laatste moment wachten met het bekendmaken van de zorgpremies, is dat ze de concurrentie niet wijzer willen maken. Iedereen heeft voor zichzelf de zorgpremies natuurlijk al lang en breed helder. Maar als de belangrijkste concurrent iets goedkoper blijkt, dan willen ze hier wel nog op kunnen inspelen. Daarom wachten ze op elkaar, in de hoop dat de concurrent de zorgpremies nét iets eerder bekend maakt. Dit geldt trouwens vooral voor de wat goedkopere, online basisverzekeringen. Meestal maken deze allemaal de premies pas de laatste dag bekend.

Zorgpremie stijging 2019

Waarschijnlijk betaal je in 2019 ongeveer 10 euro per maand meer voor je basisverzekering. Dit voorspelde het kabinet al tijdens Prinsjesdag. DSW wist hier ruim onder te blijven, Maar bij Stad Holland zien we inderdaad al een flinke premieverhoging.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Behalve de premies, veranderen zorgverzekeraars ook elk jaar de dekking. De kans is dus groot dat hierdoor je zorgverzekering volgend jaar niet meer de beste keuze is bij jouw zorgbehoefte. 

Maar ook je eigen situatie verandert continu. Misschien heb je de laatste tijd wel last van je onderrug, ben je van sport gewisseld of hoop je komend jaar een kind te krijgen. Al deze zaken zijn van invloed op je zorgverzekering.
Om er zeker van te zijn dat je zorgverzekering ook in 2019 aansluit op je wensen en tóch een zo laag mogelijke premie heeft, is het slim om elk jaar opnieuw een vergelijking te maken.

Besparen op je zorgverzekering is nu heel makkelijk!
Door online te vergelijken vind je eenvoudig de best passende zorgverzekering met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar! Zorgvergelijker 2020 >>
Nog geen reacties op "Zorgpremies ook dit jaar weer laat bekend"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl