Klantenservice

Vakantiegeld sparen - Welke acties hebben banken dit jaar?

In mei wordt traditioneel het vakantiegeld weer uitbetaald. Tot 2019 speelden banken hier traditioneel op in met mooie acties voor als je het spaargeld op de spaarrekening zet. Helaas is dat dit jaar niet het geval. Geen enkele bank biedt op dit moment een vakantiegeld actie. 

Vakantiegeld acties

In het verleden kon je bij sommige spaarrekeningen in de vakantiegeldperiode een iPad of een bedrag van 1.000 euro winnen. Die tijden zijn dus voorbij. Door de lage spaarrentes en de Corona-periode vinden banken het nu geen geschikt moment voor dergelijke acties.

Alternatieven voor vakantiegeld acties banken

Ook zonder cadeautje kan je spaarrekening een goede bestemming zijn voor je vakantiegeld. Het is altijd verstandig om wat geld achter de hand te houden als financiële buffer voor onverwachte uitgaven. Kies hierbij dan vooral de rekening met de hoogste spaarrente. Zo leeft je spaargeld het meeste op.

Maar wil je liever iets anders doen met je vakantiegeld? Lees dan hier onze tips: 7 manieren om je vakantiegeld te besteden.

4 reacties op "Vakantiegeld sparen - Welke acties hebben banken dit jaar?"
 
Reacties
 • Annie 23 mei 2015
  Hallo,

  Volgens de actievoorwaarden van ASN storten zij €0,50 ipv €50,-.

  Groet, Annie
 • Redactie Geld.nl 26 mei 2015
  Hallo Annie,
  Bedankt voor je reactie. ASN Bank maakt inderdaad 50 eurocent over en niet 50 euro. Dit hebben we aangepast in het artikel.
 • Henk Tingen 05 juni 2018
  Kunt u mij een contactpersoon noemen m.b.t. deze actie in verband met het aan te planten bos.
 • Redactie Geld.nl 08 juni 2018
  @Henk, voor informatie over het aan te planten bos, kun je beste contact opnemen met ASN Bank.
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen